ATA DEĞİL 'AİLE' ŞEHİR

ATA DEĞİL 'AİLE' ŞEHİR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 2009 seçimleri öncesi Ataşehir sokaklarında dolaşıp, vatandaşa iş vaatlerinde bulunarak oy istedi.

Tapu taahhütleri gibi bu vaat edilene de güvenip inanan Ataşehirliler seçimde İlgezdi'yi destekleyip kazanmasını sağladılar. Ancak herkese iş vaadi veren İlgezdi seçimden 3 ay sonra belediye binasına ' Kadrolar doludur iş başvurusu yapmayın.' Yazıları astırdı. Daha seçimler gündemdeki yerini yitirmeden dolan bu kadroların altından ise 'aile' çıktı. Battal İlgezdi'nin koltuğa oturur oturmaz eşi başta olmak üzere tam 21 yakınını belediyenin önemli noktalarına yerleştirdiği ortaya çıktı.

-Mal varlıkları Karun'la yarışır-

Belediyenin mühim konumlarına ailesini, akrabalarını ve arkadaşlarını yerleştirip ' aileşehir belediyesi'ni kuran İlgezdi bu ekip ile birlikte usulsüz birçok işi rahatça neticelendirmeye başladı. Mal varlığı hızla artan İlgezdi ve eşrafının en büyük ortak eseri ise ' Buz Residence'.

Ataşehir'in kilit noktalarından birinde yükselen Buz Residence'ın gizli ortaklarından birinin İlgezdi olduğu ortaya çıktı. Residence'ın inşa edildiği arsaların bir bölümünün ise Mengü'lerden baskı ile alındığı yaptıkları şikayetle ortaya çıktı.

İnşaat firmasının nakden ödemesi gereken bedelleri ise İlgezdi daire vererek ödemiş. Tapu kayıtları üzerinden tespit edilen devir teslimlerde bir de ihale usulsüzlüğü ortaya çıktı. Açık ihale usulüyle yapılması gereken arsa satışı, davet usulü ile gerçekleştirilip önceden belirlenen bir isme verildi.

-Şanslı bacanak, baldız ve enişte-

İlgezdi belediyedeki konumunu kullanarak sayısız yolsuzluğa bulaştı ve bu yolsuzluklar sayesinde kendinin ve çevresindeki insanların mal varlıklarını muazzam boyutlara çıkardı. Bunların en dikkat çekeni ise işçi emeklisi bir enişte ve orta sınıf gelire sahip olup kirada oturan bacanağın ortak olarak 17.500.000 TL'ye aldıkları arazi oldu. Bunlara baldız Oya Şenyurt'un Küçükbakkalköy'deki çok değerli arsanın sahibi oluşu da eklenince, Ataşehirlilerin konuya yorumu net oldu. ' Şanslı bacanak, baldız ve enişte.'

Tüm bu yolsuzluk ve birden yükselen mal varlığına dair tatmin edici açıklamalarda bulunamayan İlgezdi'nin 2014 seçimlerinde hiç yüzü kızarmadan yeniden başkanlığa aday olması ise dikkat çekiyor.

 

yenişafak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.