Atalay: 100 - 150 kişi teslim olacak

Atalay: 100 - 150 kişi teslim olacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütü PKK üyesi 100-150 kişilik grubun, önümüzdeki süreçte teslim olmasını beklediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kuzey Irak'tan PKK terör örgütü mensuplarının teslim olmalarını, 'eve dönüş' olarak nitelendirdi. Dün bir grup PKK'lının teslimi konusunu 'bir sürecin parçası' olarak değerlendiren Bakan Atalay, küçük gruplar halinde başlayan gelişlerle birlikte 100 - 150 kişilik yeni bir grubun teslimini öngördüklerini açıkladı.

Ankara Rixsos Otel'de medyanın Ankara temsilcilerine konuşan Atalay, bu süreçte herkesin üslubuna dikkat etmesini istedi. Atalay, ''Bu önemli bir aşamanın başlangıcı, biz devlet olarak gerekli tedbirleri aldık.'' dedi. Teslim olanlar hakkında pişmanlık yasası olan 221. maddeden işlem yapıldığını bildiren Atalay, ''Eldeki yasal prosedür bu…Biz de buna göre işlem yapıyoruz.'' diye konuştu.

PKK'lıların tesliminde DTP'nin önde olduğu olaylar hakkında ise Atalay, hem DTP'yi hem de vatandaşları konunun hassasiyeti noktasında uyardı. Atalay, ''Yanlışlıklar olmaması için herkes daha sorumlu davranmalı'' ifadesinde bulundu. 30 yıllık acıyı sona erdirmek istediklerini belirten Atalay, "Artık dağdaki insan da terörle sonuç alınamayacağını biliyor.'' dedi.

Etiketler :