ATALAY: "ÖLÜ SAYISI 45'E YÜKSELDİ"

ATALAY: "ÖLÜ SAYISI 45'E YÜKSELDİ"

İçişleri Bakanı yaralı sayısının da 6 olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'deki silahlı saldırıda 45 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bakan Atalay: ''Saldırının terör olayı olmadığı yönünde kuvvetli bir kanaat oluştu"

Atalay yaptığı açıklamada:''Maalesef şu anda bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 yaralımız var'' diyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Yapılan ilk tespitler ve değerlendirmeler sonucu, olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde bir görüş oluştu. Ama tabi Cumhuriyet Savcılığımız olayla ilgili çok yönlü soruşturmayı şu anda yürütüyor. Ama biraz önce ifade ettiğim gibi terör olayı olmadığı yönünde kuvvetli bir kanaat oluştu. Olayın araştırması devam ettiği için diğer yönüyle ilgili şu anda fazla bir şey söyleyemiyoruz. Geçmiş olsun diyorum. Tabi ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, bu üzücü bir olay. Olayı şiddetle kınıyorum. Çok sayıda masum vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.''

Olayın henüz sıcak olduğunu ve bütün boyutlarıyla araştırıldığını vurgulayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik birimlerinin köy ve çevresinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bakan Atalay, sabah erken saatlerde, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle birlikte olay yerine gideceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Hem orada incelemelerde bulunacağız hem vatandaşlarımızın acılarını paylaşacağız, taziye görevimizi yapacağız. Hükümet olarak yapmamız gereken bir şey varsa onları yapmaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum, vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.''dedi

Alınan son bilgiye göre Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tomografi cihazı olmadığı için 3 yaşındaki yaralı medine çelebi ambulans helikopterle Adana'ya götürülecek.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı 32 haneli Bilge köyünün tamamının aynı aileden ve soy isimlerinin ''Çelebi'' olduğu , erkeklerin tamamının koruculuk yaptığı bildirildi. Akşam saatlerinde eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının nikahı için köydeki aileler, kadınlı erkekli bu eve gitti. Sihalı 4-5 kişilik bir grubun, iki eve uzun namlulu otomatik tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Yaklaşık 15 dakika süren saldırıya, köyün 3 ayrı bölgesinde nöbet tutan korucular karşılık verdi. Silahlı kişiler, daha sonra vadinin içine doğru kaçtı.

Saldırıda ikinci korucubaşı Mehmet Halim Çelebi'nin yanı sıra henüz kimliği açıklanmayan 45 kişi öldü. Cenazelerden 16'sı Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aynı hastanede yaralıların da tedavisinin sürdüğü öğrenildi.Mardin Devlet Hastanesi morgunda bulunan 16 cesetten 6'sının çocuk, 6'sının kadın, 4'ünün erkek olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedeb 12 kişinin isimleri şöyle:

Veysi Çelebi
Mehmet Salih Çelebi
Yıldız Çelebi
Hamit Çelebi
Cemil Çelebi
Arif Çelebi
Salih Çelebi
Şükran Çelebi
Demir Çelebi
Mehdi Çelebi
Arife Çelebi ve Emine Çelebi

Mazıdağı'na bağlı Bilge Köyü'nde gerçekleşen silahlı saldırının ardından Mardin Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine sevk edildi.

Mardin Devlet Hastanesi önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ölenlerin yakınları hastane önünde ağıt yakıyor.

Öte yandan, Suriye'den gelen çöl fırtınasına karşı polislere ve gazetecilere toz maskesi dağıtıldı. Fırtınadan dolayı görüş alanı 10 metrenin altına düştü.

Etiketler :