Atalay'dan Flaş PKK Açıklaması

Atalay'dan Flaş PKK Açıklaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, PKK ile mücadelede yeni bir dönemin başladığını söyleyerek, önemli açıklamalarda bulundu..

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak ziyareti sonrası basın toplantısı yaptı. Bağdat'ta Türkiye, ABD ve Irak'lı yetkililerle yapılan 3'lü mekanizma toplantısına dikkat çeken Bakan Atalay, "PKK ile mücadelede yeni bir dönemin başladığını söyleyebilirim. Kısa süre içinde kesin neticelerini göreceğiz" dedi.

İşte Beşir Atalay'ın açıklamaları:

"İstihbarat, teröre karşı işbirliği konusunda göerüşmeler yaptık. Her 3 kesim tarafından da işbirliği konusu vurgulanmıştır. Talep ve önerilerimizi dile getirdik. Bağdat'ta bu toplantı sonrasında çok uluslu güç komutanıyla da geniş yelpazeli bir görüşme yaptık.

Daha sonra Bağdat'tan Erbil'e geçtik. Burada Erbil İstihbarat Kurumu'nu ziyaret ettik. ABD'li yetkililerle birlikte burada değerlendirmelerde bulunduk. Bu ofis üçlü mekanizmanın buradaki ofisidir.

Bu ofiste her 3 ülkeden 3 subay bulunur. Daha sonra Mesut Barzani ve Behram Salih ile görüştük. Erbil'de muhataplarımıza PKK terörüne son vermedeki kararlılığımızı anlattık.

Bağdat ve Erbil'e yaptığımız ziyaretlerde PKK terörüne karşı atacağımız adımlara ciddi katkılar sağlayacak görüşmeler yaptık. Yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyleyebilirim. Kısa süre içerisinde neticelerini göreceğiz.

Artık 3'lü mekanizmanın normal toplantılarını beklemeden istediğimiz zaman bir araya gelip görüş alışverişinde, bilgi paylaşımında bulunabileceğiz."

Etiketler :