Atalay'dan Gaziantep saldırısı açıklaması!

Atalay'dan Gaziantep saldırısı açıklaması!

9 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırı sonrası Hükümet'ten Beşir Atalay konuyla ilgili bilgi verdi.

PKK'nın sivilleri hedef alan, 4'ü çocuk, 1 kadın, 9 sivilin hayatını kaybettiği Gaziantep'teki bombalı saldırı sonrası Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olayla ilgili açıklamalar yaptı.

İşte hain saldırı hakkında detaylı bilgi verilen o açıklama;

BOMBA UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Gaziantep Korutürk Caddesi’nde dün akşam yaklaşık saat 19:38’de meydana gelen bir terör olayı yaşandı. Bir büyük bomba yüklü bir aracın orada uzaktan kumanda ile patlatılması olayı.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Önce tabi bu olayda şu ana kadar 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ağır yaralı hastalarımızdan 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. 9 vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız. Şu anda hastanelerde yatan 16 yaralı vardır, toplam 69’du. Bunların 10 tanesi ayakta tedavi edildi, bir kısmı kısa süreli hastanede kaldı.

17 yaralıdan dördü ağır yaralı, yoğun bakımda. Diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Ameliyatları yapıldı, müdahaleler yapıldı. Biz doğrusu yoğun bakımdaki dört kişiyle ilgili de doktorlarımızdan bilgi aldık.

ÖLENLERDEN 4'Ü ÇOCUK

Hayatın çok yoğun olduğu bir caddede patlama meydana geliyor. Tabi yakınında ilçemizin emniyet müdürlüğü binası var. Hemen hemen 30 metre arasındaki mesafe. Alt katı polis merkezi, üst katı da polislerimizin lojmanları.

ESAS HEDEF POLİS KARAKOLU

Değerlendirmelerimizde esas hedef alan orası. Bayramını kutlayan, otobüsle giden, aracıyla bayram ziyaretine giden vatandaşlarımızın hayatını kaybediyor. Biri kadın, dört tanesi çocuk. 1,5 yaşında, 4 yaşında, 11 yaşında, 12 yaşında.

Birisi amcasının elinden tutup bankamatiğe gitmiş, orada o çocuk hayatını kaybediyor. Bir vatandaşımız arabasına almış eşini çocuğunu yeğenini geçiyor oradan. Cezaevinden servis aracı çalışanlarını getiriyor. Orada kısa bir duruş yapıyor olay meydana geliyor.

Sivil vatandaşlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı bu mübarek bayram günü, uzaktan getirdikleri bomba yüklü bir aracı infilak ettirerek bu olaya sebebiyet veriyorlar.

Yapılması gerekenler büyük bir titizlik içinde yapılıyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili boyuta, süren çok ciddi bir çalışma var. Her tür bilgi belge değerlendiriliyor. Biz akşam gidip orayı gördük, sabah gün ışığında incelemesini yaptık.

BOMBALI ARAÇ ÇALINTI

Tabi bir çalıntı araç, şehirleri vermeyeyim. Çalıntı aracın içinde güçlendirilmiş patlayıcı ve uzaktan çekiciyle getiriliyor. Dün giriş yapıyor. Şoförü biliniyor, aracın nerelerden getirildiği biliniyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili alınan mesafe hızlıdır.

9 KİŞİNİN CENAZE TÖRENİNE BAŞBAKAN DA KATILACAK

Şu anda otopsi çalışmaları yapılıyor. Dokuz vatandaşımızın cenazelerinin bugün yetişmesi öngörülmüyor. Yarın cenazeler defnedilecek. Yarın Başbakan’ımız da cenazelerin uğurlanmasında burada olacaklar.

BÜYÜYEN TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Tabi acı bir olay yaşadık. Ama şunu ifade etmek istiyorum. Hem Türkiye hem Gaziantep açısından. Büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var, bundan rahatsız olanlar var. Terör olayları var, terörle mücadelemiz var. Terörün en fazla istediği vatandaşa korku vermek. Ben duyarlı olan vatandaşlarımızı her zaman olduğu gibi burada itidalli sabırlı olmaya davet ediyorum.

Terör örgütünün istediği kargaşa oluşturmak, çatışmalar geliştirmek, kendi reklamını böyle yapıyor terör örgütü. Hem basınımızı daha hassas olmaya davet ediyorum. Haberleri verirken, basınımızla bütün boyutlarıyla paylaşırız.

O HABER YALAN

Basında duyuyoruz, iki hafta önce ihbar olmuşta, o araç bulunamamışta, bu araç o araç gibi. Bunların gerçekle ilgisi yok. Bu aracın nereden ne zaman geldiği bilgileri şu an elimizde. Bu tür spekülatif haberlere lütfen değer vermeyelim. Biz sizlere gerekli açıklamalar yapacağız.

Gaziantep ülkemizin göz bebeği şehirlerimizden bir tanesi. Güçlü bir şehir. Bu bölge illeri içinde yer almakla birlikte teröre hiç prim vermemiştir. Gaziantep’in seçilmesini bu manada özel olarak önemsemek gerekiyor. Gaziantepli kardeşlerim bunu bilsinler. Terör örgütünün emellerine hizmet etmeyelim.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için acımız büyük. Yapılması gereken üzerimize düşen neyse onları eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Benim şu safhada sizlerle paylaşacağı bilgiler bunlar. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Basınımızın dikkatli duyarlı olmasını biz çok önemli görüyoruz.

ÇEKİCİNİN ŞOFÖRÜ, PLAKALAR HEPSİ BİLİNİYOR

İstihbarat bilgi vermiş değerlendirilmemiş gibi bir şey yok. Devletin bütün kurumları arasında hiçbir zaman olmadığı kadar ciddi bir koordinasyon var, güven var. O bütünlük en ileri şekilde devam ediyor.

Çekicinin şoföründen arabanın çalınmasından itibaren kullandığı plakalar, gittiği yerler hepsi biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.