Atalay'dan MHP Liderine Eleştiri

Atalay'dan MHP Liderine Eleştiri

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hükümeti ve emniyet teşkilatını töhmet altında bırakacak açıklamalarda bulunmasını tepki göstererek elindeki belgeleri açıklamaya çağırdı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Hükümetimizi ve Emniyet Teşkilatımızı töhmet altında bırakacak şekildeki açıklamasını talihsizlik olarak değerlendiriyorum'' dedi.

İçişleri Bakanı Atalay, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin, partisinin yarın toplanacak 9. Olağan Büyük Kurultayı'na ilişkin dün gündeme getirdiği iddialara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Atalay, ''talihsizlik'' olarak nitelediği Bahçeli'nin açıklamasının, ''Hükümeti ve Emniyet teşkilatını töhmet altında bırakacak'' şekilde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Milletinin huzur ve güveni için 24 saat esasına göre canı pahasına çalışan Emniyet Teşkilatımız tarihinin hiçbir döneminde bir siyasi partinin içişlerine müdahil olmamıştır, olması da söz konusu değildir.

Emniyet Teşkilatımızın parti kongrelerindeki görevleri kanun, yönetmelik ve genelgelerle sabittir. Emniyet Teşkilatımız kendisine verilen görevleri, diğer siyasi parti kongrelerinde olduğu gibi, en iyi şekilde yerine getirmek için en üst düzeyde tedbirlerini almıştır.

Bu şekildeki mesnetsiz açıklamalar, fedakarca görev yapan Emniyet Teşkilatımızı incitmektedir.

Halkımızın yüksek takdirine mazhar olan ve onun gönlünde çok önemli bir yer edinen Emniyet Teşkilatımızı siyasi polemik aracı yaparak yıpratma gayretlerini esef ve üzüntüyle karşılıyoruz. Bu tutum ve davranışların takdirini yüce milletimize bırakıyoruz.''

''PARTİ İÇİ SORUNLARA HÜKÜMETİ VE EMNİYET TEŞKİLATINI ALET ETME GAYRETİ...''

Açıklamada, ''Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olduğunu ve hukuk devletlerinde keyfiliklere yer olmadığını'' vurgulayan Bakan Atalay'ın açıklaması şöyle:

''Herkesin görevi tanımlanmıştır, bunun dışındaki tanımlamaları ve imaları kesinlikle hoş göremeyiz. Kaldı ki, bir siyasi partinin içişlerine karışmak bizim siyaset ve devlet anlayışımız ile bağdaşmaz. Ancak, bir siyasi parti liderinin de parti içi sorunlarına Hükümetimizi ve Emniyet Teşkilatımızı alet etme gayreti içerisine girmesi de kabul edilemez.

Sayın Genel Başkan, elinde iddialarına ilişkin ne tür bilgi ve belge varsa derhal zaman geçirmeksizin ilgili mercilere intikal ettirmek zorundadır. Şayet böyle bir bilgi ve belgeye sahip değil ise derhal Milletimizden, Hükümetimizden ve güzide Emniyet Teşkilatımızdan özür dilemelidir.

Polisimiz kanunlarla kendisine verilmiş görevlerini yerine getirirken, bütün kişi, kurum ve kuruluşlara eşit davranarak, görevlerini büyük bir titizlik ve özveri ile aksatmadan yerine getirmektedir ve bundan sonra da getirmeye devam edecektir. Sayın Bahçeli'yi Emniyet Teşkilatını töhmet altında bırakan bu talihsiz açıklaması üzerine bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.''
 

Etiketler :