Atalay'dan Polise Sert Uyarı

Atalay'dan Polise Sert Uyarı

Emniyet Müdürleri'ne seslenen İçişleri Bakanı Atalay, toplumdaki ilişkilere özel önem verileceğini belirterek, korumacı sistemden vazgeçilmesini istedi.

İl Emniyet Müdürleri'ne seslenen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplumdaki ilişkilere özel önem verileceğini belirterek, korumacı sistemden vazgeçilmesini istedi. Teşkilatta hata yapanların affedilmemesini talep eden Bakan Atalay, başarılı olan meslektaşların ise ödüllendirilmesini istedi.

Ankara'da il emniyet müdürleri toplantısına katılan Atalay, önemli mesajlar verdi. Güvenlik-özgürlük dengesini her zaman gözettiklerini dile getiren Atalay, hukukun üstünlüğünü esas alarak görev yaptıklarını söyledi. Vatandaşın devlete güvenini artırıcı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Atalay, kolluk ve vatandaşın anlayışının değiştiğini belirtti. 

Polisten çekinen, karakola gitmekten korkan bir vatandaşın kalmadığını savunan Atalay, işkenceyi ülke gündeminden çıkardıklarını ifade etti. Çeteler ile orgazine suç örgütlerini çökerttiklerini dile getiren Atalay, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını belirterek uluslararası gücü ve sözü etkili olan bir ülke haline geldiklerini vurguladı.

Demokratik açılımın her safhasının millet ile paylaşıldığını anlatan Atalay, Türkiye'nin artık terörü taşımak istemediğini kaydetti. 2009 yılında 2 bin 200 çete reisinin yakalandığını dile getiren Atalay, 14 bin 675 uyuşturucu operasyonunda 31 bin 504 şahsın yakalandığının altını çizdi.

Sokak satıcılarına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Atalay, 77 ilde yapılan 437 operasyonda 5 bin 425 çete üyesinin yakalandığını söyledi. Trafik kazalarında önemli azalmalar yaşandığını anlatan Atalay, yaşanan trafik kazalarında sürücülerin yüzde 76.7'sinin kaza tutanağı tuttuğunu belirtti.

2009 yılında uygulamaya konan otoyol polisine de değinen Atalay, 19 ilde 50 adet trafik otosu ile 21 adet motorsikletin bu iş için kullanıldığını ve 151 personelin görev yaptığını kaydetti. Kontrolleri yetersiz gördüğünü vurgulayan Atalay, polislerden denetimlere ağırlık verilmesini istedi.

Otoyollarda süratin fazla olduğunu vurgulayan Atalay, yaşanan kazaların ölümle sonuçlandığına dikkat çekerek hız denetimlerinin artırılması gerektiğini ifade etti. 49 il ve 15 ilçede mobesenin tam anlamıyla kullanıldığını belirten Atalay, bu yıl mobesenin ülke genelinde uygulanacağını dile getirdi.

Polis Merkezleri'ndeki eksikliklerin giderilmesi için emniyet müdürlerine 6 ay süre verdiğini açıklayan Bakan Atalay, toplum ilişkilerine özel önem vereceklerini belirterek, "Vatandaş bizden memnun olacak." dedi. Kimlik gösterilmesinde sıkıntı olmasını istemeyen Atalay, vatandaşa resmi kimlik gösterilmesini istedi.

Polis teşkilatında çalışan herkesin kendileri için çok değerli olduğunun altını çizen Atalay, korumacı sistemden vazgeçilmesini istedi. Başarıların ödüllendirilmesini talep eden Atalay, hata yapanlara gerekli cezaların uygulanmasını istedi. Suç şüphesi olan polislerin açığa alındığını anlatan Atalay, daha sonra müfettişlerin görevlendirildiğini gereksiz zanlardan kaçınılmaya çalışıldığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise polis teşkilatının 165. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirtti. Vatandaşın huzuru ve güveni için hukukun üstünlüğü çerçevesinde çalıştıklarını vurgulayan Köksal, toplantıda güvenlik boyutunun ele alınacağını söyledi.

210 bini aşan polis teşkilatının asıl hedefinin suç oluşmadan önlemek olduğunu ifade eden Köksal, sokak satıcılarıyla mücadelenin 2010 yılında da devam edeceğini kaydetti. Hizmet içi eğitimin yüzde 50 tamamlandığını ifade eden Köksal, hata yapanların hoş görülmediğini ve gereken cezayı aldığını belirtti. Köksal, hukukun üstünlüğünde iyiyi, güzeli bulma gayretinde olduklarını vurguladı.

Etiketler :