Atatürk, Dr. Küçük ve Denktaş’ın Büstleri KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde

Atatürk, Dr. Küçük ve Denktaş’ın Büstleri KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde

KKTC Cumhuriyet Meclisi avlusunda, TİKA katkılarıyla yapımı tamamlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türk Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstlerinin yer aldığı anıtın açılışı gerçekleştirildi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi avlusunda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla yapımı tamamlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türk Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstlerinin yer aldığı anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, TİKA Lefkoşa Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ve çok sayıda davetlinin katıldı.

Törende Lefkoşa Türk Lisesi öğrencileri tarafından üç lidere atfen şiirler okunurken, KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından Kıbrıs Türkleri ve KKTC tarihi hakkında bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılış töreninde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk’ün talimatları ve bıraktığı mirasın ardından Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türk Halkının mücadeleleri ile bugünlere gelindiğini hatırlatarak egemenlik, devlet ve bağımsızlıktan asla ödün verilmeyeceğini vurguladı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ise bugünlere gelinmesinde Dr. Fazıl Küçük’ün çok önemli bir görevi yerine getirdiğini anımsatarak, Denktaş’ın da Dr. Küçük ile birlikte Kıbrıs’ı milli bir dava olarak benimsemelerinde çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, bağımsız, egemen ve milli bir devlet olan KKTC demokrasisinin en önemli kurumu olan Cumhuriyet Meclisi önünde üç liderin büstünün açılış töreninde bulunmalarından dolayı önemli bir onur olduğunu ifade etti.

1-1024.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.