Atatürk Havalimanı'nda Ebola paniği

Atatürk Havalimanı'nda Ebola paniği

NİJERYA Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a inen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Nijerya Logos'tan 3 yaşındaki oğlu ile birlikte İstanbul'a gelen 32 yaşındaki kadın yolcunun yüksek ateş şikayeti, Atatürk Havalimanı'nda Ebola virüsü paniği yaşanmasına neden oldu. İlk tespitlere göre 38 derece ateşi olan ve hamile olabileceğini beyan eden kadın yolcu hastaneye sevk edildi.

HAVALİMANINDA VİRÜS PANİĞİ

Logostan kalkan THY'ye ait TC-JIL kuyruk numaralı A330 tipi yolcu uçağında 3 yaşındaki oğlu ile Avrupa'ya transit yolculuk için İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen 32 yaşındaki kadın yolcu, yüksek ateş şikayetini kabin görevlilerine bildirdi. Afrika ülkelerinden gelebilecek Ebola virüsü ihtimaline karşı duyarlı olan havalimanı sağlık ekiplerine durumun bildirilmesi üzerine virüs paniği yaşandı. Şikayeti olan kadın yolcu ile 3 yaşındaki oğlu haricindeki yolcuların uçaktan indirilmesinin ardından sağlık ve güvenlik ekipleri olaya el koydu. İlk kontrolde 38 derece ateşi olduğu tespit edilen kadın yolcunun, hamile olabileceğini beyan ettiği öğrenildi.

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışmalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirmek amacıyla THY yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, kadın yolcunun Ebola virüsü taşımadığının düşünüldüğü, acil bir vaka olmaması nedeniyle konunun hudut sahillere devredildiği belirtildi. Açıklamaya göre uçakta yapılan ilk müdahalenin ardından kadın yolcu, 3 yaşındaki oğlu ve eşyaları ile birlikte kontrol amaçlı olarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

UÇAKTA İLAÇLAMA YAPILDI

Açıklamada, diğer yolcular için bir şey yapmaya gerek olmadığı belirtilirken uçakta ilaçlama yapıldığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.