Atatürk Köşkü'ne restorasyon yapılıyor.

Atatürk Köşkü'ne restorasyon yapılıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu:- "Atatürk Köşkü'nü Cumhuriyet'imizin 100. kuruluş yıl dönümüne hazırlıyoruz. Dolayısıyla bir fark ortaya koymalıyız"

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk Köşkü'nü Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümüne hazırladıklarını söyledi.

Zorluoğlu, Trabzon'da, ziyarete kapatılarak restorasyona alınan Atatürk Köşkü'nde 30 kişilik uzman ekip tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Zorluoğlu, ekiplerin gayretle çalıştığını söyledi.

Zorluoğlu, çalışmaları çok önemsediğini belirterek, "Atatürk Köşkü'nü Cumhuriyet'imizin 100. kuruluş yıl dönümüne hazırlıyoruz. Dolayısıyla bir fark ortaya koymalıyız." dedi.

Çalışmaların son derece hassasiyet gerektirdiğini vurgulayan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bilimsel ve teknik anlamda kuvvetli olmalıyız. Ortaya çıkabilecek bazı durumları da sürekli değerlendiriyoruz. Çevresi ile tamamlandığında Atatürk Köşkü uzun yıllar artık yeni bir tadilata ihtiyaç duymadan hizmet verecektir. Öte yandan girişten itibaren insanlarımızın bilgi edinebileceği şekilde mekanizma kuracağız."

Özel gereksinimli bireylerin de rahatlıkla Atatürk Köşkü'nü görebilmelerini sağlayacak dokunuşlar yapılabileceğini dile getiren Zorluoğlu, "Engelli vatandaşımız geldiğinde bir şekilde içeriye girebilmeli, hatta mümkün olursa merdivenlerde mekanizmalar kurulmak suretiyle üst katlara çıkabilmeliler." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.