Atatürk (!) Seda'ya konuk geldi!

Atatürk (!) Seda'ya konuk geldi!

Reyting uğruna bazen ipin ucu kaçırılıyor. Aynen dün Seda Sayan'ın yaptığı gibi... Programa büyük tepki gelirken Sayan'dan çok ilginç bir savunma geldi

Seda Sayan’ın programında Atatürk’ün balmumu heykeli, konuklar Sümer Ezgü ve Müşerref Akay’ın ortasına oturtuldu. İzleyenler tepki gösterdi. Programa internette de tepki yağdı.

19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Seda Sayan’ın Show TV’de sunduğu “Sabahın Sedası” programında ilginç bir skandala imza atıldı. Sayan’ın bant olarak çekilen programında Atatürk’ün Müjdat Gezen tarafından yaptırılan balmumu heykeli Sümer Ezgü ve Müşerref Akay’ın arasına oturtuldu. Programın konuklarından Müşerref Akay, özensiz şekilde yapılmış Atatürk’ün elleri önündeki heykeline hayretle baktı ve Sayan’ın “Bayıldınız değil mi? Müjdat Gezen’in...” sözleri üzerine “Yanımıza oturtulunca önce bir irkildim” dedi. Sayan ise Akay’a mumya heykelden korkmasına şaşırdığını söyledi. Programda Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalındı ve söylendi, ayrıca Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile Savarona yatı ziyaret edilirken çekilen görüntüler yayınlandı. Atatürk’ün heykelinin program boyunca konuk koltuğunda oturtulması seyircilerin büyük tepkisini çekti. İnternette “Yuh artık, bunu da yapacaktınız” şeklinde yorumlar yazıldı. Müjdat Gezen’e ait balmumu heykel geçen yıl Alişan ile Çağla Şıkel’in Show TV’deki “Her Şey Dahil” programında da kullanılmış ve ‘Atatürk’ü şova alet etmeyin’ diye eleştiri almıştı.

Seda Sayan: Önünde dansöz oynatmadık

Seda Sayan tepkiler üzerine dün akşam 5 N + 1K programına telefonla bağlandı ve “Bu fikir ekibimin aklına geldi ama bu kadar eleştirilmesini anlamadım. Daha önce de Alişan’la Çağla Şıkel de yapmıştı ama Seda Sayan yapınca olay oldu. Ayrıca ben gurur duydum. Program tamamiyle Atatürk üzerineydi. Heykel Müjdat Gezen ustamızdan geldi, o da gurur verici. Atatürk’ün portresini koyuyoruz bir şey olmuyor da heykelini koyunca neden olay oluyor? Biz heykel önünde dansöz oynatmadık” dedi.

Müşerref AKAY:?Gerçek konuk sandım

Atatürk’ün balmumu heykelini konuk gibi aralarında görünce şaşırdığını ifade eden Müşerref Akay, “Çok şaşırdım. Başta orada gerçek bir konuk oturuyor sandım. Sonra irkildim ama kötü niyetle yapıldığını düşünmüyorum” dedi.

Müjdat Gezen: Gereksiz Bir Durum

Heykelin Sayan’ın programına gönderildiğini bilmediğini belirten Müjdat Gezen ise “Bana 19 Mayıs kutlaması yapılacağı söylendi ve oyunumuzdaki heykeli istediler. Burada da iyi bir şey yapmaya çalışmışlar ama gereksiz bir durum olmuş demek ki. Keşke bu şekilde olmasaymış” diye konuştu.

Etiketler :