Atatürkçü Düşünce Derneği'nden açıklama geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden açıklama geldi.

Konferans vermek üzere Zonguldak'a gidecek olan 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Ünlü'nün afişlerinin indirilmesi tartışmaya yol açarken Atatürkçü Düşünce Derneği'nden açıklama geldi.

Konferans vermek üzere Zonguldak'a gelecek olan İsmailağa Cemaati'nin popüler isimlerinden 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Mahmut Ahmet Ünlü'nün afişlerinin mahalle baskısı ile indirildiği iddia edilirken konferansı düzenleyen organizatör afişlerin kaldırılmasına tepki gösterdi. ADD Şubesi ise afişlerin kaldırılmasında kendilerinin bir rolü olmadığını bildirdi.

Zonguldak Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonu'nda Cumartesi akşamı konferans verecek olan İsmailağa Cemaati'nin popüler isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü'nün afişlerinin baskılar nedeniyle indirildiği iddia edilmişti.

İddialara göre, organizasyon komitesi Zonguldak Belediyesi'nin billboardlarını kiralayan firma ile anlaştı. 10 billboardın kiralama ücretleri yatırıldı. Zonguldak Belediyesi gelen tepkiler üzerine yetkili firmayı arayarak afişleri indirmesini istedi. Firmanın yapılan sözleşmeyi hatırlatmasına rağmen belediye yetkilileri ısrar etti. Bunun üzerine organizasyon komitesine bilgi verilerek afişler indirildi. Organizasyonu yapan kişiler ise sorun olmasını istemedikleri için itiraz etmedi.

ADD'DEN "CUMHURİYET DÜŞMANI" SUÇLAMASI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şube Başkanı Avukat Sabri Yavuz Yılmaz ise pankart kaldırılmasında kendisinin baskısının olmadığını ama bir bu tür organizasyonların da kapalı spor salonunda yapılmasının uygun olmadığını ifade etti. Organizasyonu düzenleyenleri "Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı" olarak nitelendiren Yavuzyılmaz, "Cübbeli Ahmet Hoca isimli kişinin vereceği konferans, kamuya ait bir yerde düzenlenecek. Cübbeli Ahmet Hoca'yı, Zonguldak'a getirmek isteyen kişiler de belli değil.

Kimliklerini gizlemişler. Cübbeli Ahmet Hoca, bildiğim kadar tarikat, cemaat üyesidir. Atatürk, Cumhuriyet düşmanıdır. Bu insanın böyle bir konferans için Zonguldak'a getirilmesinden ziyade, Zonguldak'taki din görevlilerinin böyle bir konferans verebilir. Müftülüğün veya diyanetten kişilerin, peygamber sevgisi ile ilgili olarak, çok daha güzel ve sağlıklı açıklamalar yapabileceğini biliyorum. İlanların panolardan kaldırılmasından yana bir girişimim olmadı yalnız Zonguldaklı vatandaşlar, belediyeyi telefonlarlabaskılar yapmış. Bu panolardan afişlerin kaldırılmasını sağlamışlar" diye konuştu.

ORGANİZATÖRDEN "ÖZGÜRLÜK" TEPKİSİ

Organizasyon düzenleyicilerinden Ümit Kurt, pankartın indirilmesini özgürlüğün sınırlandırılması olarak yorumladı. Özgürlük savunucularının böyle bir konferansa karşı çıkmasına anlam veremediklerini dile getiren Kurt, "Parasını vermemize rağmen 7 gün anlaştık ama afişler 5 gün yayınlandı. Pankartların asılması için anlaştığımız firmaya baskılar yapılmış. ADD başkanın böyle bir girişimde bulunulmasına üzüldük. Açıkçası düşünce özgürlüğünü savunan insanların bu tip girişimde bulunmaları bizi üzdü. Her yerden gerekli izni aldık. Gayri resmi olan hiçbir şey yok. Hepsi tertipli ve düzenlidir. Hiçbir yerden gizlenmiyoruz. Apaçık ortadayız. Gizlilik arz edecek hiçbir şeyimiz yok. Onlar, 'kendilerine özgürlükçü düşünceyi' savunuyorlar. Herkesin düşüncesi özgür ama bu hareket ne kadar hoştur. Bunun cevabını halka bırakıyoruz" dedi.

BELEDİYEDEN İDDİALARA YALANLAMA

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, belediyelere baskı yapıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını kaydetti. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunması nedeniyle yazılı açıklama yapan Eşref, "Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Mahmut Ahmet Ünlü'nün Zonguldak'ta vereceği konferansa ilişkin olarak şehir merkezindeki billboardlara asılan afişlerin, belediyemiz tarafından kaldırıldığına dair medyada çeşitli haberlerin yer aldığı görülmüştür. Billboardların kiralama ihalesi işi geçmiş beş yıllık dönemde özel bir firmaya verilmiş olup, konunun Zonguldak Belediyesi ile hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak firma yetkililerinden alınan bilgilere göre kiralama işi beş gün üzerinden yapılmış olup, süresi dolduğundan afişlerin indirildiği öğrenilmiştir'' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Eşref, yasal herhangi bir sorun olmadığı sürece billboardlarla ilgili olarak herhangi bir müdahalelerinin söz konusu olamayacağını, bu konuda da kiralama işini yapan firmaya belediye olarak telkin, tavsiye ya da baskıda bulunmadıklarını bildirdi.

Etiketler :