Atatürk'e Şikayet Ettiler

Atatürk'e Şikayet Ettiler

ETÖ soruşturması ve Balyoz eylem planında gözaltına alınan ve tutuklu olarak yargılanan sanıkların yakınları Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ergenekon soruşturması ve Balyoz eylem planında gözaltına alınan ve tutuklu olarak yargılanan sanıkların yakınları Anıtkabir'i ziyaret etti. Türkiye'de hukuksuzluk yaşandığını öne süren tutuklu yakınları, bu durumu Atatürk'e şikayet etti.

Ankara'da, Ergenekon soruşturması kapsamında ve Balyoz eylem planında tutuklanan ve yargılanmaları devam eden sanıkların yakını ile bazı sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 500 kişi Anıtkabir'i ziyaret etti. Ergenekon ve Balyoz Darbe Planı'na ilişkin gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen grup daha sonra Atatürk'ün mozalesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. 

Bu sırada üzerinde, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in resmi ve "İlhan Cihaner onurumuzdur" yazılı tşörtü bulunan bir kişi, "Ey yüce Ata, kazanılmış haklarımızı bugünkü yönetimler parçalamaya çalışıyor" şeklinde sitemde bulundu.

Grup daha sonra Anıtkabir özel defterini imzalamaya geçti. Anıtkabir özel defteri, Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tümgeneral Tuncay Çakan'ın eşi Pınar Çakan tarafından imzalandı.

Anıtkabir çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan tutuklu yakınları, Ergenekon ve Balyoz'da tutuklananların tutukluluk hallerinin çok uzun sürdüğünü ve bu nedenle Anıtkabir'e yürüdüklerini söyledi.

Hukukun hızlandırılması için toplandıklarını belirten tutuklu yakını bir bayan, "Türkiye'de birkaç senedir hukuksuzluk var. Eşlerimiz kendilerini savunmaktan uzak ve haksız yere tutuluyorlar. Biz eşler Türkiye'deki bu hukuksuzluğu Atatürk'e şikayet ettik." dedi.

(CİHAN)

 

Etiketler :