Atatürk'ün manevi kızı trafik kurbanı!

Atatürk'ün manevi kızı trafik kurbanı!

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe trafik kazasında yaşamını yitirdi. Adatepe'nin kazada yaralanan eşi Emin Öke Adatepe kazayı anlatırken, "birden araba zikzak çizmeye başladı, ne olduğunu anlayamadık, takla attık" dedi.

MUSTAFA Kemal Atatürk’ün henüz 9 aylıkken yanına aldığı ve 6 yaşına kadar da yanından ayırmadığı manevi kızı Ülkü Adatepe, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Omuzundaki kırık nedeniyle Ankara’daki tedavisini tamamlayan 80 yaşındaki Ülkü Adatepe, eşi Emin Öke Adatepe ile birlikte Adnan Selçuk’un kullandığı/_np/7029/17457029.jpg otomobille İstanbul’a dönmek için dün yola çıktı. Otomobil sürücüsü Selçuk, 18.00 sıralarında, TEM Otoyolu’nun Sakarya’nın Akyazı ilçesi mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önce yol kenarındaki bariyerlere çarpan ve savrulan otomobil, orta refüjden takla atarak karşı şeride geçti ve köprü altındaki bariyerlerde ters döndü. Kazada emniyet kemeri bağlı olmayan Ülkü Adatepe, araçtan 15 metre ileriye savruldu. Ülkü Adatepe olay yerinde yaşamını yitirdi. Ters dönen otomobilde bulunan eşi Emin Öke Adatepe ile şoför Adnan Selçuk olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından çıkartılarak Adapazarı Toyotasa Hastanesi’ne kaldırıldı.

Eşi: "Ne olduğunu anlayamadık"

Ülkü Adatepe'nin kazada yaralanan eşi Emin Öke Adatepe, kazanın otomobilin zikzak çizerek kontrolden çıkmasıyla meydana geldiğini belirterek, “Ne olduğunu anlayamadık, takla attık” dedi.

Sol bacağındaki kırık nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Adatepe, kaza anını anlattı.

Kazanın Ankara'dan İstanbul'a dönüş yolunda meydana geldiğini ifade eden Adatepe, “Ankara'dan İstanbul istikametine gelmekteyken arka koltukta Ülkü Hanımla oturuyorduk, birden araba zikzak çizmeye başladı, ne olduğunu anlayamadık, takla attık, bariyerleri geçmişiz, gidiş istikametine girmişiz. Bu arada ben emekleyerek çıktım, baktım ayağım kırılmış. Döndüm, Ülkü Hanım yoktu. o zaman anladım Ülkü'yü kaybettiğimi, kendim anladım. 'Herkes nabzı atıyor' diye yalan söyledi, biliyordum çünkü şoför arkadaş da ağır sanırım, kendisini göremedim. Benim ameliyatımdan sonra o da ameliyata girmiş” diye konuştu.

“Türkiye, Atatürk'ün son eli değen insanını kaybetti, hepimizin başı sağ olsun” diyen Adatepe, “Kendimi artık düşünemiyorum. Ülkü hep gözümün önünde, sohbet ederek geliyorduk, bir anda uçtu yanımdan gitti” şeklinde konuştu.

Adatepe, ayağındaki sakatlığın ağır olduğunu, doktorların 6 ay boyunca yürüyemeyeceğini söylediklerini belirterek, tedavisinin Şişli Florance Nightingale Hastanesi'nde süreceğini bildirdi.

 

Cenaze töreni

 

Cenaze töreninin tarihinin de henüz belirlenmediğini anlatan Adatepe, “Cumartesi ama galiba cenaze törenini cuma gününe alacağız. Bu, İstanbul'da belli olacak, onun için duyuru yapacağız. Teşvikiye Camisi'nden kalkacak. Sayın Sarıgül de bu konuda bize yardımcı olmuştur, iyi dostumuzdur. Belki Şişli'den kalkabilir, tam açıklamayı sanırım yarın yapacağız. Şu anda cenaze töreniyle ilgili net bir şey yok. Bir oğlu Amerika'da, onun gelmesini bekliyoruz. Amerika'daki oğlunu da annesinin son yolculuğunda bulunmak ister” ifadelerini kullandı.

Ülkü Hanım’ı kaybettik

Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’ne kaldırılan Emin Öke Adatepe, buradaki müdahalesinin ardından sol bacağındaki kırık nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ambulansla hastaneye sevki sırasında yakınlarıyla telefonda görüşen Adatepe, “Ülkü Hanım’ı kazada kaybettik. Çok kötü bir kaza geçirdik. Ben iyiyim ama Ülkü Hanım’ı kaybettik” dedi. Adatepe, daha sonra götürüldüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı.

‘Atatürkçüğüm’ diyordu

Ülkü Adatepe katıldığı bir programda Mustafa Kemal’e “Atatürkçüğüm” diye hitap ettiğini söylemişti. Ayrıca Atatürk’ün diğer manevi kızı Sabiha Gökçen’le birlikte gittikleri Dolmabahçe Sarayı’nda büyük bir şömine olduğunu ve burada kestane pişirip yediklerini, onlar kestane yerlerken Atatürk’ün de onlara anılarını anlattığını belirtmişti. Ülkü Adatepe, 1932-38 yılları arasında Atatürk ile birlikte olan anılarını kitaplaştırmıştı.

9 aylıktan 6 yaşına kadar

Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın evlatlık kızı Vasfiye Hanım ile Fransızca öğretmeni ve gar şefi Mehmet Tahsin Çukurluoğlu’nun kızı olan Ülkü Adatepe, 1932 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Mustafa Kemal Atatürk, 9 aylıkken Çankaya Köşkü’ne aldırdığı Ülkü Adatepe, 6 yaşına kadar Atatürk’ün yanında, Çankaya Köşkü’nde yaşamıştı.

Konser planlıyordu

Ülkü Adatepe, organizatör Murat Yıldırım ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda “Atatürk’ün sevdiği şarkılar” konseptli bir konser düzenlemeyi planlıyordu. Adatepe’nin hem onur konuğu hem de başdanışman olarak katkıda bulunacağı konserin geliri ise eğitime destek veren dernek ve vakıflara bağışlanacaktı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.