ATCOM Başkanı Bursa'da idi

ATCOM Başkanı Bursa'da idi

ATCOM Başkanı Bursa’lı İşadamlarıyla Amerika Pazarını Konuştu

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Bursa İnegöllü işadamlarını geçtiğimiz yıl misafir etmişti. Daha çok mobilya alanında faaliyet gösteren İnegöl’lu iş adamları bu ziyarette ATCOM yönetimiyle Amerika’ya açılma fırsatlarını konuşmuştu. ATCOM Başkanı Prof. İhsan Işık İnegöllü işadamlarının faaliyetlerini yakından müşahade etmek ve iadei ziyaret için Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İnegöl MÜSİAD Başkanı Ahmet Güleç’in misafiri oldu.

NdesigN adlı mobilya şirketinin genel müdürü olan Başkan Güleç 44 ülkeye mobilya ihracatı yapan bir iş adamı. ATCOM Başkanı Prof. Işık’ı tesislerinde ağırlayan Güleç, İnegöl’ün çok emin ve hızlı adımlarla büyüdüğünü ve nihai hedeflerinin Amerika olduğunu, bunun için lojistik çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi. Zaten görüştükleri devlet büyüklerinden de Amerika’ya açılma konusunda devamlı telkin aldıklarını ve bu büyük pazara girmeyi milli bir dava olarak gördüklerini belirten Başkan Güleç, “Mobilya sektörünün en önemli merkezleri Ankara, İstanbul, Kayseri ve İnegöl'dür.” dedi. İnegöl’lu mobilyacıların, günümüzde ilçeyi Türkiye’nin en önemli mobilya üretim merkezi haline getirmeyi başardığını aktaran Güleç, “İnegöl Türkiye'nin en önemli ekonomik sorunu olan dış ticaret açığını tersine çevirmiş, Türkiye’nin tek şehridir. 1 milyar dolara dayanan dış ticaret hacmi vardır. 2010 yılı verilerine göre 556 milyon Dolar ihracat yapmış, 200 milyon Dolar dış ticaret fazlası veren şehirdir. Yaşanan bu güzel gelişmelere bakarak artık yeni hedefler belirlemeye başladık. Kurumsallaşma ve markalaşma konularında atılacak olan adımların aynı hızla devam etmesi durumunda Cumhuriyetin 100’uncu yılında İnegöl’ümüzde 3 milyar Dolar ihracat rakamlarını yakalamayı bekliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için de ABD pazarına ve ATCOM’un desteklerine ihtiyacımız var” diyerek işbirliği çalışmalarını hızlandırmak istediklerini vurguladı.

ATCOM Başkanı Prof. Işık İnegöl ziyareti kapsamında mobilya sektöründe Türkiye'nin tek Süpermarkası Çilek mobilyanın sahibi Muzaffer Çilek’in özel çifliğine misafir oldu. Çilek sadece çocuk ve gençlere mobilya tasarlayan uzmanlaşmış bir firma. "ÇİLEK" markasını, logosu ve ürünlerini, tüm dünyada 70 ülkede tescil ettiren Çillek mobilya bugün toplam 5 kitada, Güney Afrika’dan Meksika’ya, İngiletere’den Japonya’ya 444 satış noktasına, 2.000 çalışana, 60.000 m2 satış alanına sahip. Çilek kendi satış mağazalarının dışında dünya mobilya devlerine de mal veriyor. Amerikan pazarına ciddi ilgisi olan Çilek, bu pazara açılmayı uzun zamandır çalıştıklarını, hatta bir iki pilot bölgede deneme yaptıklarını ve yakın zamanda büyük bir atılım yapabileceklerini belirtti.

ATCOM Başkanı Prof. Işık, Türk firmaları için New Jersey ve New York eyaletlerinin ideal giriş kapıları olduğunu, hazır bir etnik pazarın yanında, bu eyaletlerde  finansman kaynaklarına erişimin ve yeni ürünlere açık bir müşteri kitlesinin varlığının göz önüne alınmasını ve ATCOM olarak ciddi Türk firmalarına her zaman yardıma hazır olduklarını vurguladı. İnegöllü iş adamları Amerika planlarında yerel pazara nüfuz için ATCOM gibi derneklerin çok önemli olduğunu ve çok yakında ATCOM’a ikinci bir ziyaret için hazırlıklara başladıklarını bildirdi. Aslen Bosnalı olan Muzaffer Çilek Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) başkanlığını da yapmakta, ATCOM aracılığı ile Amerika’daki Boşnaklardan anavatanlarına yatırım çağrısı yapmaktadır. [Emre Gürel, İnegöl, Türkiye]

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.