ATCOM ile İTO Arasında İşbirliği

ATCOM ile İTO Arasında İşbirliği

Amerikan-Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Başkan Yardımcısı İbrahim Yıldız, Hukuk Komite Başkanı Güvenç Kulen ve Finans Direktörü Emre Gürel’den oluşan heyet İstanbul Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret etti.

Amerikan-Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Başkan Yardımcısı İbrahim Yıldız, Hukuk Komite Başkanı Güvenç Kulen ve Finans Direktörü Emre Gürel’den oluşan heyet İstanbul Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret etti.

Heyeti İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Develioğlu, İsrafil Kuralay  ve Sultan Hızıroğlu karşıladı. İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda; hem ATCOM ile İTO arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek hem de Türk ve Amerikalı işadamları arasındaki ekonomik bağları daha da güçlendirmek için yapılması gerekenler ele alındı.

İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Develioğlu ve Kuralay’ın Eylül 2011’de ATCOM’un New Jersey’deki genel merkezine düzenledikleri ziyaretlerinde gündeme gelen iki kurum arasındaki işbirliği fırsatları tekrar gözden geçirildi ve  ilişkilerin derinleşmesi için resmi süreç başlatıldı. ATCOM heyeti İTO ile ayrıca ortak projeler konusunda görüş alış verişinde bulundu. Heyetler arası istişare sonucu işbirliği protokolünün olgunlaştırıldıktan sonra en kısa zamanda imzalanması kararı alındı.

Ziyaret esnasında ATCOM heyetine, İTO hakkında bir brifing veren Mehmet Develioğlu “İTO’nun 130 yıllık geçmişiyle aslında bir Dersaadet Ticaret Odası, halihazırda 350 bin üyesiyle de dünyada 4. büyük işadamları birliği olduğunu” vurguladı.   Develioğlu ayrıca “2010 yılında yaklaşık 100 heyet ağırladıklarını, 5 tane yurt dışı ticaret fuarı ve 3 adet Türk İhracat Ürünleri Sergisi düzenlediklerini  ve bu kapsamda ATCOM ile Amerika’da ortak bir çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını” bildirdi.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kuralay da “ATCOM’a yeniden teşkilatlanma konusunda her türlü desteği sunacaklarını, güçlü bir ATCOM’un Türkiye’ye önemli yararlarının dokunacağının” altını çizerek, “ATCOM’un şimdiye kadar başarıyla ağırladığı Türk işadamları heyetlerinden olumlu izlenimler aldığını ve bu sürecin daha verimli hale gelmesi için ATCOM’un bu hizmetleri profesyonelce yapmasının” önemine işaret etti.

ATCOM Başkanı Prof. Işık da “ ATCOM’u kurarken ilk istişare ettikleri kurumlar arasında İTO’nun yer aldığını, kuruluştan bu yana da her merhalede istişare içinde olduklarını ve ilişkilerin artan bir şekilde büyüdüğünü ” bildirdi, ve “ATCOM’un bu güzide ilişkiler çerçevesinde günden güne serpilip bugün Amerika’da en etkin ve en büyük Türk Ticaret Odası haline geldiğini sevinçle müşahade ettiklerini” belirtti. Başkan Işık ayrıca sözlerine “İTO ile işbirliği anlaşması yapmasının ATCOM’un ulaştığı noktaya büyük bir kanıt olduğunu” ekledi.

İTO günün anısına ATCOM heyetine İstanbul’un güzide ibadethanelerinde kullanılan özgün bir çini hediye etti ve İTO yayınlarından seçme bir set sundu.

Emre Gürel, İstanbul, Türkiye

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.