ATCOM Üyesinden Camden'a Cesur Yatırım

ATCOM Üyesinden Camden'a Cesur Yatırım

ABD'de ekonomi hala istenilien seviyeye gelmezken; Türkler yatırımlarına devam ediyorlar.

Amerikan ekonomik krizinin federal hükümet, eyaletler, belediyeler ve işletmeler üzerindeki olumsuz etkileri gittikçe her yönden hissediliyor. Bir çok ekonomik birim ya bütçelerini daraltıyor, ya çalışanlarını işten el çektiriyor, ya da iflas etmesine müsade edilenler kepenklerini indiriyor. Bir zamanlar Amerika ve New Jersey’nin sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olan güzel kıyı şehri Camden, üretimin çekilmesinden ve son mali krizden sonra gerçekten zor günler yaşamakta. Camden, ulusça meşhur yüksek suç oranına rağmen, artan bütçe açığı yüzünden polis teşkilatının yarısının işten çektirmek zorunda kalması ile biliniyor.

Ekonomik olarak bu kasvetli ortamda Camden’da mütevazi ama cesur bir Türk girişimi şu günlerde dikkat çekiyor. Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM)  üyesi ve Delran bölgesinin başarılı işletmesi Efes Market’in sahibi Serdar Canpolat ve ortağı Zekeriya Olcay Düz, Camden’a yeni bir işyeri ile anlamlı bir Türk imzası atıyor. İki ortağın güzel çalışması “Gourmet Market” şehrin en işlek caddelerinden Market Street üzerinde bulunuyor. Eyalet çapında bilinen Camden Akvaryum’a yürüme mesafesinde olan Türk marketi bölgede “landmark” olarak bilinen modern Victor Waterfront binasının alt katını büyük ölçüde kapatıyor. Hem bölgenin ziyaretçilerine hem de çalışanlarına hitap edecek markette, Amerikan ürünlerine paralel olarak talebi yüksek Türk ürünleri de teşhir edilecek. Marketin bir büfesi de olup, müşteriler uygun havada kafe tarzındaki balkonda Delaware nehrine ve Philadelphia şehrine bakarak kahvelerini yudumlayabilecekler.

Gourmet Market açılış töreninde ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Başkan Yardımcıları Ramazan Küçük, Hacı Köse, Genel Sekreter Mehmet Kılıç, Camden Belediye Başkanı Dana Redd adına Ekonomik Kalkınma direktörü Vincent Basara, Camden Yatırım Ajansı Başkanı David Foster, bina sahibi Carl E. Dranoff ve yerel işadamları hazır bulundu. Bina sahibi Dranoff yaptığı konuşmada “yerin tahsisi için çok titiz davrandıklarını, uzun istihbaratlar yaptıklarını ve Türk müteşebbislerin iş ahlakını ve çalışma prensiplerini beğendikleri ve başarılı olacaklarına inandıkları için beraber çalışmaya karar verdiklerini” bildirdi. ATCOM Başkanı Dr. Işık da, “Amerika’nın zor bir ekonomik dönemden geçtiğini, Başkan Obama’nın son ulusa sesleniş konuşmasında en çok kullandığı sözcüklerin iş ve yatırım olduğunu, bu yüzden bir çok işletmenin kapılarını kapadığı bir ortamda bu açılışın müjde ve takdire sayan olduğunu” belirtti. Başkan Işık, ayrıca “Camden’in ATCOM için özel bir önemi olduğunu, açılışları için Türkiye’den gelen yüze yakın iş adamını ATCOM Genel Sekreteri Mehmet Kılıç’in mükemmel organizasyonunda ilk Rutgers Üniversitesi Camden kampüsünde Amerikalı iş adamları ile buluşturduklarını” vurguladı.

Açılış sonunda, Başkan Işık belediye yetkililerine “kendilerini bu bölgenin önemli oyuncusu olarak gördüklerini ve Camden’la ilişkileri daha derinleştirerek kalkınmasına ve eski şöhretini yakalamasina yardımcı olmak istediklerini” bildirdi. Camden Ekonomi Ajansı yetkilileri bölgeye yatırım için çok büyük teşvikler bulunduğunu ve Türk yatırımcılara her türlü kolaylığı göstereceklerini belirterek, bu konularda daha fazla bilgi vermek için ATCOM Genel Merkezine bir ziyaret yapacaklarını bildirdiler.

 

Emre Gürel, Cherry Hill, NJ 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :