ATCOM’dan NY Başkonsolosu L. Bilgen’e Tanışma Ziyareti

ATCOM’dan NY Başkonsolosu L. Bilgen’e Tanışma Ziyareti

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sektör Kurulları Başkanları görevine yeni atanan New York Başkonsolosu Levent Bilgen’e bir hoşgeldin ve tanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sektör Kurulları Başkanları görevine yeni atanan New York Başkonsolosu Levent Bilgen’e bir hoşgeldin ve tanışma ziyareti gerçekleştirdi. ATCOM heyetini Türk Evinde ağırlayan Başkonsolos Bilgen, ATCOM yönetimi ile tanışmaktan çok mutlu olduğunu ve beraber yapılacak bir çok hizmetler olduğunu bildirdi.

 

 

Tek tek ATCOM heyetiyle tanışan Başkonsolos Bilgen, “Amerika ve New York yabancısı olmadığım yerler. Bu ülkede hem öğrencilik, hem lobicilik, hem de diplomatlık yaptım. Türk Amerikan toplumunun aldığı mesafeyi takdirle izliyorum. İyi bir noktaya geldiğimizin en güzel işaretlerinden birisi ATCOM gibi kurumlarımızın oluşması. 

 

 

Amerika çok önemli bir ülke. Buradaki gücümüz Türk toplumunun gücüyle doğrudan orantılı. Sizler güzel ve başarılı işler yaptıkça bizim de elimiz güçleniyor ve Amerikan mercileri karşısında söz gücümüz daha da artıyor. Bu bir takım işi. Sizler ekonomik gücünüzü kullanarak Amerikan siyasetçilerine kolaylıkla erişebilirsiniz. Seçimler yaklaşıyor. ATCOM olarak kongre adaylarıyla yapacağınız programlar çok önem arzediyor. Varlığınızı her vesile ile hissettirmelisiniz. Güzel işler yaptığınızı duyuyorum ve takdir ediyorum. Hepimize düşen çok büyük işler var dedi.

 

 

ATCOM Kurucu Başkanı Prof. Dr.. İhsan Işık da Başkonsolos Levent Bilgen’e yeni görevinde üstün başarılar diledi ve ATCOM hakkında kısa bir bilgi verdi: “ATCOM bir ihtiyaçtan doğdu. ATCOM daha yeni dört yaşına bastı. Ancak kısa vakitte Washington’dan Boston’a, Almanya’dan Türkiye’ye bir çok üyeye ulaştık. Türkiye’de  kendi alanımızda resmi veya sivil her kurumla ya formal ya da informal ilişkimiz var. Türkiye’den şimdiye kadar 200’un üzerinde işadamı ağırladık. Onlara Amerikan pazarına girmelerinde rehberlik yapmaya çalıştık. 

 

 

Ancak bu hızlı mesafeyi biz yanlız almadık. Bu kuruluşun hayata geçmesinde konsolosluğumuzun ve ticaret ateseliğimizin büyük emekleri var. İlk istişare toplantısından bir çok programımıza kadar devletimiz her zaman yanımızda oldu. Ben sizin şahsınızda bir önceki konsolosluk görevlilerimize ve ticaret ateselerimize çok teşekkür ediyorum “ dedi.

 

ATCOM Başkan Yardımcıları Hacı Köse ve Murat Güzel de bölgelerinde bir çok siyasi kampanyaya destek verdiklerini, organize çalışılırsa kısa zamanda çok büyük mesafaler alınacağını bizzat tecrübe ettiklerini bildirdiler.

 

 

Başkonsolos Bilgen, Amerika’nın çok büyük bir ekonomi olduğunu ve Türk firmalarının mutlaka bu pazara girmesi gerektiğini vurguladı ve ATCOM’un bu konuda yapacağı çalışmalara destek vermekten mutluluk duyacaklarını bildirdi. Bu konuda ATCOM’un NY Ticaret Ateseliğimizle istişare içerisinde olmasını öneren Bilgen, kendisinin de gelişmeleri yakından takip edeceğini kaydetti.  En kısa zamanda ATCOM’u ziyaret edeceğini bildiren Başkonsolos Levent Bilgen, ATCOM’un kendisine heyecan verdiğini, birlik ve beraberlik içinde Türk Amerikan toplumunun çok güzel yerlere geleceğinden emin olduğunu belirtti.

 

 

Ziyarete ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık,  ATCOM Kurucu ve YK Üyeleri Ramazan Küçük (İdari Başkan Yardımcısı), Üzeyir Şahin (ATCOM Türk Devlet ve İşadamları), İbrahim Yıldız (Sivil Toplum Kuruluşları), Ziya Erdemir (Sektör Kurulları), Levent Demirgil (Bölgesel Teşkilatlanma), Murat Güzel (Uluslararası İlişkiler), Şaban Özdemir (Üyelik ve Oryantasyon), Mustafa Tuncer (Basın ve Medya Sözcüsü), Hacı Köse (Amerikan Devlet ve İşadamları), Hasan Özkan (Operasyon ve Şubeler), Sektör Kurulları Başkanları Şevket Kayabaş (Enerji) ve Abdullah Karataş (Finansal Hizmetler) istirak ettiler.

 

Ziyaret anısına toplu bir resim alındıktan sonra ATCOM heyeti New York’taki ziyaretlerine devam etti.

 

 

 

New York Başkonsolosumuz Levent Bilgen’i Tanıyalım

 

Başkonsolos M. Levent Bilgen, T.E.D. Ankara Koleji mezunudur. Lisans eğitimini ABD’nde, George Mason Üniversitesi Yöneticilik Fakültesi’nde, İşletme alanında; master’ını, aynı üniversitenin Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İş ve İşlemler konusunda yapmıştır.

 

Vasington’da lobicilik ve halkla ilişkiler alanında çalıştıktan sonra, 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda giren Başkonsolos Bilgen, sırasıyla, 1997-1999 yıllarında T.C. Pekin Büyükelçiliği’nde, 1999-2002 yılları arasında T.C. Tel Aviv Büyükelçiliği’nde, 2003-2007’de New York’taki Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliği’nde, 2009’da Montreal’de Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev almıştır.

 

Merkezde ise, 1995-1997’de Yurtdışı Tanıtma Genel Müdür Yardımcılığı’nda, 2002-2003’de Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcılığı’nda çalışmış; 2007-2009’da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde Genel Sekreter Özel Danışmanı olarak görev yapmıştır.

 

2009 yılında T.C. Toronto Başkonsolosluğu’nu kurmak üzere atanan Başkonsolos Bilgen, bu görevine 01 Kasım 2009 tarihinde başlamıştır.

 

Başkonsolos Bilgen, 1966 Ankara doğumlu olup, evli ve iki çocuk sahibidir.

 

Senem Deniz Özbek, Cherry Hill, New Jersey, ABD

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.