ATCOM’dan Pelit Pastanelerine Amerika’ya Davet

ATCOM’dan Pelit Pastanelerine Amerika’ya Davet

Faaliyet gösterdiği pastacılık ve çikolata alanlarında uzmanlaşarak Avrupa çapında ilk 5 içerisinde olmak amacında olan Türkiye’nin başarılı firması Pelit Pastaneleri Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) yönetimini İstanbul Esenyurt’taki fabrikasında ağırl

Faaliyet gösterdiği pastacılık ve çikolata alanlarında uzmanlaşarak Avrupa çapında ilk 5 içerisinde olmak amacında olan Türkiye’nin başarılı firması Pelit Pastaneleri Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) yönetimini İstanbul Esenyurt’taki fabrikasında ağırladı. Ziyarete ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan IŞIK, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilici ve kızı, Kale Gurubu mensubu Ali Rıza Haliloğlu katıldı. Prof. Işık, ziyaretlerinin amacının, “Türkiye’nin marka olmuş firmalarını Amerika’da iş yapmaya davet etmek ve üyeleri Sunset firmasının ABD’de tasarladığı Türk Alış Veriş Merkezlerini ilgililere tanıtmak olduğunu” açıkladı.

Pelit Pastanelerinin kurucusu Kazım Ayan’ın bu sene vefatı üzerine görevi devralan büyük oğlu Selahattin Ayan ATCOM yönetimini Pelit tesislerinde sıcak bir şekilde karşıladı. Firmaları hakkında ATCOM yönetimine bilgi veren Ayan, “büyük bir kapasite artımına gittiklerini ve Avrupa’da bu alanda başa oynadıklarını” dile getirdi. Ayan ayrıca “organik olarak büyümeyi seçtiklerini, her adımı itinayla attıklarını, hijyene ve kaliteye azami dikkat gösterdiklerini, pastacılığı çekirdekten öğrenen uzmanlar yetiştirmek için bir pastacılık meslek lisesi ve yüksek okulu kurduklarını ve su anki fabrikayı bir “pastacılık külliyesi” haline getirdiklerini ve her gün yüzlerce ziyaretçi aldıklarını” belirtti. “Malezya Kraliyet ailesine düğün çikolatası gönderebilen bir kuruluş haline geldiklerini ve amaçlarının ilkonçe Türkiye’de iyi bir alt yapı yapmak olduğunu, kendilerini lojistik olarak güçlendirdikten sonra dünyaya açılmak olduğunu” vurguladı. Ayan “bu bağlamda Amerika’nın da hedef listelerinde olduğunu, bu konuda ilerde ATCOM’la iş birliği yapmaktan çok mutlu olacaklarını” bildirdi. Sunset firması sahibi Mehmet Bilici de, Amerika’da planladıkları Türk AVM projesini Pelit yetkililerine anlattı ve ancak marka olmuş firmalara talip olduklarını” belirtti.

ATCOM Başkanı Prof. Işık da ziyaret esnasında, “Pelit pastanelerini uzun zamandan beri duyduğunu ve başarılı hemşehrisini ilk fırsatta tebrik etmek istediğini, gördüklerinden ziyadesiyle gururlandığını” ifade ettikten sonra”Amerika’nın kaliteli ürünler için muazzam bir pazar olduğunu, küresel bazda oynamak için başarılı Türk firmalarının mutlaka bu pazarda olması gerektiğini” vurguladı. “Eğer Japon devi Toyota, ABD’ye açılmasaydı dünyanın bir numarası olamazdı. Bunu Hollywood dahil her alanda görüyoruz. Russel Crowee, Nicole Kidman (Avustralya), Antonio Benderas, Penelope Cruz (İspanya) gibi artistler Amerika’ya açılmasaydı kim tanırdı onları? Biz de başarılı gördüğümüz Türk firmalarını bu pazara girmek için teşvik ediyor ve Amerika’daki çevremizi ve bilgimizi onlara takdim ediyoruz. Bu bağlamda Pelit’ten başka MADO, Bursa İskender, Çilek Mobilya, Çanakkale Seramik, LC Waikiki gibi firmalarla da görüşmeler yaptık. Biz mesajımızı iletiyoruz. İlgilenenlere kapımız ve gönlümüz her zaman açık” dedi.

Heyet Pelit Pastanelerinin yeni tesisini gezdi ve ziyaret sonunda toplu hatıra resmi aldı.

Emre Gürel, İstanbul, Türkiye

********

Pelit Pastaneleri Nedir?

Türkiye’nin en önemli pastane markalarından birini yaratan Pelit Pastaneleri kurucusu Sivas Suşehri’li Kazım Ayan, önce İstanbul Tepebaşı’nda bir otelde sonra da tam 19 yıl boyunca bir pastanede işçi olarak çalıştı. Bu yıllarda ustalarından iyi pastanın sırlarını öğrendi. Çalıştığı pastanenin sahipleri işlerini büyütmek için İstanbul Tepebaşı’dan Beyoğlu’na taşınınca kendi işini kurdu. Türkiye’nin en ünlü markalarından Pelit Pastaneleri’nin sahibi oldu.

Onlarca ülkeye ihracat yaptı. İstanbul’un en lüks semtlerinde kurduğu Pelit Pastane’lerini önemli bir marka yaptı. 82 yasına kadar her gün sabah saat 04.30’da ise giden Kazım Ayan, 50 şube ve 1993 yılında Pelit Pastanın yanı sıra Pelit Çikolata’yı kurdu. İstanbul Esenyurt’daki fabrikada günde 50 tondan fazla çikolata ve şubelerden gelen sipariş üzerine günlük pasta üretiliyor.

Pelit, satış ağını geliştirmeyi sürdürürken üretim tesislerini büyüterek kapasitesini artırmaya devam etti. Şişli imalat tesislerinde gerçekleştirilen pastacılık üretimi, 1994 yılında çikolata tesisinin de kurulmasıyla Esenyurt’ta inşa edilen modern tesislere taşındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.