Ateşkes ilk günden ihlal edildi.

Ateşkes ilk günden ihlal edildi.

İsrail ateşkesi ihlal etti. İsrail, sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'daki Nablus'a saldırdı, dördü kritik en az 30 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Pazar gecesi, Mısır'ın arabuluculuğu ile varılan ateşkesten önceki üç gün boyunca İsrail'in Gazze'ye yönelttiği hava saldırılarında, 15'i çocuk olmak üzere en az 44 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini 300'ü aşkın kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail ise saldırılarını, ulusal güvenlik tehdidi olarak gördüğü İslami Cihat örgütü militanlarını hedeflediğini söyleyerek gerekçelendirdi.

Daha önceki günlerde İsrail'in bir İslami Cihat yöneticisini tutuklaması nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'da da günlerce gerginlik yaşanmıştı.

İsrail üç gün devem eden "Şafak Operasyonu'nda" 170 İslami Cihat hedefini vurduğunu, çok sayıda üst düzey örgüt üyesini öldürdüğünü, örgüte ait tünel ve cephanelikleri imha ettiğini söylüyor.

İsrail askeri sözcüsü Tuğgeneral Ran Kochav, kendilerinin saldırılarında 35 Filistinin öldüğünü, bunların 11'inin İslami Cihat'ın komutanlarının eşleri de dahil, saldırının hedefi olmayan siviller olduğunu kabul etti, sivil ve çocuk ölümü haberlerini soruşturacağını ekledi.

İsrailli sözcü buna karşılık son üç gün içinde daha çok sayıda sivilin İslami Cihat ateşi ile öldüğünü öne sürdü. Tuğgeneral Koçav üç gün boyunca Gazze Şeridi'nden 1100 roket atıldığını bunların 200'ünün Gazze'ye düştüğünü ve 15 sivilin ölümüne yol açtığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.