Ateşli Ermeni soykırımı tartışması!

Ateşli Ermeni soykırımı tartışması!

Balçiçek Pamir'le Karşıt Görüş, Dr. Taner Akçam'ı ağırlayıca ekranda yine kıran kırana bir Ermeni soykırımı tartışması yaşandı.

Balçiçek Pamir'le Karşıt Görüş'te bu hafta Ermeni meselesi dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Dr. Taner Akçam konuyla ilgili iddialarını dile getirdi.

Akçam "İttihat ve Terakki Yargılamaları ve Ermeni Kırımı" üzerin yaptığı araştırmalarla tanınan bir tarihçi. Aynı zamanda 1915 yılında yaşanan sürgün ve öldürmeler konusunda Türkiye'deki resmi görüşün dışında sarsıcı ve aykırı tezlere sahip bir isim.

Programın karşıt görüş cephesini ise Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek ve Maltepe Üniversitesi Osmanlı Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç. Oluşturdu. Çiçek ve Çekiç program boyunca Taner Akçam'la sert bir tartışma içinde oldular. Tarafların bilinen tezleri ekranlarda yine kıran kırana tartışıldı.

Programın sonlarına doğru Taner Akçam'ın sert ve çarpıcı değerlendirmesi tartışmaya damgasını vurdu. Stüdyodaki gerginlik programın moderatörü Balçiçek Pamir'e de zor anlar yaşattı. Akçam, defalarca Çiçek ve Çekiç'le değil programın moderatörüyle muhatap olmak istediğini söyledi.

Etiketler :