Atlasjet uçağında yıldırım paniği

Atlasjet uçağında yıldırım paniği

Antalya seferini yapan Atlasjet firmasına ait uçağın havalanması esnasında havada şimşek çakması sonucu büyük panik yaşandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 19:00'da havalanan KK18 sefer sayılı uçak, kalkıştan hemen sonra yağmur bulutunun arasına girince, gökyüzünde büyük gürültüyle şimşek çakmasıyla karşılaştı. Bütün yolcular şimşeğin uçağın sol motoruna isabet ettiğini zannederek büyük panik yaşadı.

Çok sayıda yolcu, uçağın düştüğünü zannederek çığlık atmaya başladı. Bir süre sonra kaptan pilot devreye girerek yolcuların panik yapmamasını ve şimşek çakmasının çok yakınlarda olmasından dolayı, sesin uçağın içinde hissedildiğini belirterek, uçağın motorunda herhangi bir hasar olmadığını söyledi.

Kaptan pilotun anonsundan sonra yolcular sakinleşti ama Antalya'ya iniş yapana kadar yocuların tedirginliği devam etti. Uçakta bulunan yolculardan Uğur Çetinkaya, şimşek çakmasının, uçağın havalanmasından hemen sonra çok büyük bir gürültüyle uçağın içinde duyulduğunu belirterek, "Yolcular bir anda ayağa fırladı. Uçağın sol motorunun zarar gördüğünü zannedenler oldu. Panik içerisinde çığlık atanlar oldu. Herkes ölümden korkuyordu. Yolculuk bitmesine rağmen uçaktan inerken bile herkes bu olayı konuşuyordu." dedi.

Etiketler :