ATM'den çıkan sahte paraya dikkat!

ATM'den çıkan sahte paraya dikkat!

ATM'den çektiğiniz ve farkında olmadığınız sahte paralar, başınıza dert açabilir.

Türkiye'de binlerce vatandaş, farkında olmadan aldıkları sahte banknotlar yüzünden mağdur duruma düşüyor ve maddi kayba uğruyorlar..

Son yıllarda ATM'lerden çekilen paralar da sahte çıkabiliyor ve bu durumun farkında olamayan banka müşterileri zor durumda kalabiliyor, haklıyken haksız duruma düşebiliyor.

'POLİS ÇAĞIRDIK, ANCAK SUÇLU BEN OLDUM'

ATM mağduru bir okurumuz, mağduriyetini şu şekilde ifade etti; "ATM'den çektiğim paranın sahte olduğu, alışveriş yaptığım yerde fark edildi ve bu durum karşısında polis çağırdık, ancak suçlu duruma düşen ben oldum. Polis beni karakola götürdü ve hakkımda dava açıldı. Mahkemede suçsuz olduğum anlaşıldı ve beraat ettim. Şimdi bu durumda benim suçum bankadan para çekmek mi?.."

'ŞUBE DIŞINA ÇIKARTILAN PARAYI GERİ ALAMAYIZ!'

Buna benzer pek çok mağdur okurumuz daha var. Aynı şekilde Tüketici Platformu Sikayetvar.com'a da bu konuda şikayet mailleri gönderiliyor. İşte o şikayetlerden bazıları:

"Hesabıma parayı paramatikten yatırmaya çalıştığımda 100 TL'lerden birinin sahte olduğunu fark ettim. Şube dışına çıkartılan paranın geri alınamayacağını ve bankalarında sahte para ayırt eden cihazlarının olduğunu belirttiler."

"ATM'den para çektim, 100 TL sahte çıktı. Parayı bankamatikten çektiğiniz için kabul etmiyorlar ve ispatlamanız da imkânsız. Bankamatiğe giren paraları kontrol edenler, o bankadakiler ve böyle bir şeyin sebep olmasına izin verenlerde onlar. "

'BANKA' DEYİP GÜVENMEYİN!

Biz de okurlarımızın bu duruma duyarsız kalamadık ve ATM'lerden çekilen sahte paralara bir kez daha dikkat çekmek istedik. 'Burası banka, burada sahte para olmaz' düşüncesiyle hareket etmeyin, banka ve ATM'lerden para çektiğinizde, sahte olup olmadıklarını mutlaka kontrol ettirin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum