ATO Başkanı Baran: "Güçlü ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliği güçlendirilmeli"

ATO Başkanı Baran: "Güçlü ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliği güçlendirilmeli"

"Ülke ekonomisinin güçlenmesi ve üretimde katma değerin artarak ileri teknoloji alanlarına yönelebilmesi için nitelikli meslek lisesi mezunlarına ihtiyaç var"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ekonomisinin güçlenmesi ve üretimde katma değerin artarak ileri teknoloji alanlarına yönelebilmesi için nitelikli meslek lisesi mezunlarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Güçlü bir ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliğinin güçlenmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek amacıyla başlattığı "81 İlde 81 Okul Projesi" kapsamında ATO'nun hamiliğini üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Bilişim teknolojileri, uçak bakımı, plastik teknolojileri ve raylı sistemin yanı sıra motorlu araçlar, elektrik-elektronik, makine ve metal teknolojileri ile mobilya ve iç mekan tasarımının da aralarında olduğu 9 meslek alanında eğitim veren okulu gezen heyet, Okul Müdürü Barış Bektaş'tan bilgi aldı ve atölyeleri inceledi.

- Gençlere "mesleki eğitime yönelin" çağrısı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baran, ülke ekonomisinin güçlenmesi ve üretimde katma değerin artarak ileri teknoloji alanlarına yönelebilmesi için nitelikli meslek lisesi mezunlarına ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, "Güçlü bir ekonomi için eğitim ve reel sektör iş birliğinin güçlenmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, gençlerin mesleki eğitime yönelmesi için çağrı yaptıklarını hatırlatarak, Liselere Geçiş Sistemi sınavlarında meslek liselerinin tercih edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

- Mesleki ve Teknik Eğitim Mükemmeliyet Merkezi kurulacak

Mesleki eğitimin istihdam odaklı ve sektörel ihtiyaçlara cevap verecek niteliğe kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Baran, "Mesleki eğitim alan öğrencilerimiz, ticaret ve sanayimizin sigortasını, ekonomimizin gelişiminin temelini oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Baran, mesleki eğitimi geliştirmek için meslek lisesi yönetici ve öğretmenlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar da yürüttüklerini belirterek şunları kaydetti:

"Gazi Üniversitesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Mükemmeliyet Merkezi kurmak üzere bir projemiz söz konusu. Projemizi hayata geçirdiğimizde ilimizdeki meslek liselerinin yönetici ve öğretmenlerine yönelik eğitimler tasarlanacak ve bu merkez mesleki eğitim alanında bir bilgi üretim merkezi işlevi görecek. Amacımız, mesleki ve teknik eğitimin sosyal statüsünü güçlendirmek, niteliğini artırmak, eğitim-sektör ilişkisini güçlendirerek ilimizin beşeri ve kurumsal kapasitesini geliştirmek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.