ATO'da işler iyice karıştı!

ATO'da işler iyice karıştı!

Bakanlık, müfettişlerin raporu doğrultusunda ATO Başkanı Aygün’e mevzuata aykırı yapılan harcamalar nedeniyle muhtıra verdi.

Ergenekon operasyonu kapsamında, evinde bir süre ‘darbe beklediği’ ortaya çıkan Ergenekon sanıklarından ATO Başkanı Sinan Aygün, harcama muhtırası yedi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, Ankara Ticaret Odası’ndaki (ATO) incelemeleri tamamlandı.

Yaklaşık bir yıldır ATO’nun hesaplarını inceleyen bakanlık müfettişleri, başta güvenlik şirketine yapılan ödemeler olmak üzere bazı harcamaların mevzuata uygun olmadığını tespit etti. Müfettişler bunun üzerine bir ön rapor hazırlayarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e sundu. Raporu değerlendirmeye alan bakanlık, mevzuata aykırı harcamalar ve kaynak aktarımları konusunda ATO Başkanı Sinan Aygün’e ve yönetime bir uyarı yazısı gönderdi. ATO içinde ‘muhtıra’ olarak nitelendirilen uyarı yazısında, harcamalarla ilgili tespit edilen unsurların acil olarak düzeltilmesi istendi. Müfettişlerden gelen talep üzerine, ATO’daki incelemelerin derinleştirilmesi kararlaştırıldı. Müfettişler ATO’daki incelemelerini bir süre daha sürdürecekler. Öte yandan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın TOBB’un iştirakleriyle ilgili incelemesi de tamamlandı. Bakanlık müfettişleri, iştiraklerin bir de BDDK murakıpları tarafından incelenmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda BDDK’nın da iştirakleri incelemesi bekleniyor.

Kaynak: Star

Etiketler :