ATSO üyeleri, 2011'den umutlu

ATSO üyeleri, 2011'den umutlu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), 2011'in ilk meclis toplantısında üyelerine yönelik anket yaptı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), 2011'in ilk meclis toplantısında üyelerine yönelik anket yaptı. İş dünyasının temsilcilerinden oluşan meclis üyelerine 2011'e ilişkin düşünceleri soruldu.

2010'daki ankete 'umutsuzluk' yansırken, bu yıl gerçekleşen ankette karamsarlık bulutunun dağıldığı ve Antalyalı işadamlarının 2011'den umutlu olduğu gözlendi. Ankete katılan 103 meclis üyesinin yüzde 43'ü, yeni yılda Türkiye'nin genel ekonomik durumunun geçen seneye oranla daha iyi olacağını düşüyor. 2010'dan daha kötü bir yıl bekleyen meclis üyelerinin oranı ise yüzde 31'de kaldı.

PATRONLARIN YÜZDE 59'U İŞİNİ BÜYÜTECEK

Geçen yıl ankette patronların iş küçültmeye gideceği ve personel sayısını azaltacağı sonucu çıkarken, bu yıl anketten patronların 2011'i büyüme yılı olarak gördüğü çıktı. Ankette yer alan 2011 yılıyla ilgili planlara ilişkin soruya, meclis üyelerinin yüzde 40'ı, "Yeni yatırımlarla mevcut işimi büyüterek, çalışan sayısını arttırmayı planlıyorum." cevabını verdi. İş adamlarının yüzde 19'u da, "Farklı bir iş alanına girerek yeni yatırım yapmayı planlıyorum." dedi.

KANUNLARLA YILA İYİ BAŞLADIK

Meclis toplantısında konuşan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 2011'de Türkiye ve Antalya ekonomisinde istikrarlı bir büyüme beklediklerini vurguladı. Budak, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun TBMM'den tüm partilerin uzlaşmasıyla geçmesinin 2011 için olumlu bir başlangıç olduğunu kaydetti. Budak, aynı uzlaşmanın büyük mağazalar yasasında da sağlanabilmesini istediklerini ifade etti.

İLÇELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

ATSO Meclisi'nde ilçe temsilciliklerinin 2009 yılı itibariyle gelir ve kurumlar vergisi birincileri de ödüllendirildi. Akseki'de Halis Küçük ve Rifat Özkan, Kemer'de Cafer Altın ve Cemal Özkan, Elmalı'dan Ekrem Ceyhan ve Nuri Efeoğlu, Gazipaşa'da Ali Oğuz ve Aşur Ramazan Yıldırım, Korkuteli'nde Mehmet Tamer Yorgancıoğlu ve Kemal Ökge ile Serik'te ise Hüseyin Şekerkıran ve Sibel Işıl Akgül'e ödülleri ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı tarafından verildi.

CİHAN

Etiketler :