ATT'den T-Mobile 39 Milyar Dolar

ATT'den T-Mobile 39 Milyar Dolar

AT &T, rakibi T-Mobile USA’yi nakit para ve hisse takaslarıyla, yaklaşık 39 milyar dolara satın alıyor

Satın alma işlemi, Kuzey Amerika’nın abone sayısı açısından en büyük ikinci şirketi AT&T ile dördüncü şirketi T-Mobile’ı birleştirirken, AT&T’nin yeni nesil iletişim platformu olarak gösterilen 4G LTE platformuna erişmesini sağlayacak.

AT&T Başkanı ve CEO’su Randall Stephenson, “Bu birleşme, ulusumuzun geleceği adına altyapıyı genişletme ve güçlendirme açısından oldukça büyük bir adım olarak kabul edilebilir” diye konuştu.

T-Mobile’ın Alman sahibi Deutsche Telekom, satın alma işlemi sonrasında kasasına 25 milyar dolar nakit para koyacak ve AT&T’nin hisselerinin yaklaşık yüzde 8’ine sahip olacak. Deutsche Telekom, anlaşma gereğince elindeki hisseleri en azından bir yıl satmayacak.

Deutsche Telekom Başkanı ve CEO’su Rene Obermann, anlaşmayı şirketlerin ortak teknoloji ağı göz önüne alındığında oldukça mantıklı bir birleşme olarak değerlendirdi. 

Obermann, “Bu anlaşma, Deutsche Telekom hissedarlarının elindeki hisseleri değerlendirirken, şirketimizin ABD piyasasındaki varlığını artıracaktır” dedi.
 

Satın alma işleminde kullanılacak nakit para AT&T’nin yeni hisse satışlarından elde edeceğiyle, kasasındaki nakit parayla tedarik edilecek. 

Anlaşmanın gerçekleşmesi için piyasa düzenleme organlarından onay alınması gerekiyor. 

Etiketler :