ATV 26 kişinin işine son verdi

ATV 26 kişinin işine son verdi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, Turkuvaz grubuna bağlı ATV'de magazin bölümünün kapatılması nedeniyle 26 basın emekçisinin işine son verildiğini bildirdi

TGS İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ATV'deki işten işten çıkarılmaların kınandığı belirtilerek, ''Toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine greve çıktığımız Turkuvaz grubu iş yerlerinde çalışan basın emekçisi arkadaşlarımızı, bir kez daha sendikalarına sahip çıkmaya davet ediyoruz'' denildi.

Açıklamada, bu örneğin, ''ATV televizyonu, Sabah gazetesi ve dergi grubunda sendikal örgütlenmeye katılmamanın, bir iş güvencesi olmadığını bir kez daha gösterdiği'' kaydedilerek, işten çıkarılan ATV çalışanlarına her türlü hukuki desteğin verileceği bildirildi.


Grevdeki işçilere destek

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, Ali Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Başkanı Özdemir Aktan, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve oda yöneticileri, Turkuvaz grubuna bağlı ATV, Sabah gazetesi ve dergi grubunda 15 gündür grevde bulunan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi işçileri, Balmumcu'daki bina önünde ziyaret etti.

Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada, sağlıklı toplumun meydana gelmesinde çalışma ortamındaki huzurun önemli olduğunu vurgulayarak, ''Sağlıklı toplumun ön koşulu örgütlü olmaktır, sendikalı olmaktır'' dedi.

Basının sendikadan kopmaması gerektiğine dikkati çeken Çerkezoğlu, ''Sendikadan, örgütlü toplumdan korkmayın, kanserden korkun'' diye konuştu.

TGS Genel Sekreteri Sergül Keskin de örgütlenme ve hak arama yollarının tehdit ve baskılarla engellendiğini dile getirerek, Turkuvaz grubunda 10 sendika üyesinin başlattığı grevin 15. gününe geldiğini anımsattı.

Medyanın, kendi sektöründeki bu grevi görmezden gelmesini eleştiren Keskin, yayınlarında demokrasiden, anayasal haklardan, özgürlüklerden söz eden medyanın, çalışanlarının en temel hakkı olan örgütlenme ve toplu sözleşme haklarıyla ilgili tek bir satır yazı yazmadıklarını ve bu mücadeleyi yürütenler üzerinde de baskı kurduklarını ileri sürdü.

Turkuvaz grubunda greve çıkan 10 medya emekçisinin medya sektörü için bir ışık yaktığına işaret eden Keskin, emekten yana olanların da 15 gündür grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulunduklarını anımsattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :