Av. Osman Karahan Halep’te şehit düştü!

Av. Osman Karahan Halep’te şehit düştü!

Türkiye'deki hukuk mücadeleleriyle tanınan Av. Osman Karahan Halep'te şehit düştü.Karahan kamuoyunda El-Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Lui Sakka'nın avukatı olarak tanınıyordu

"İslami camia içinde hukuk mücadelesi veren ve çok sayıdaki davada etkili savunmalar yapmakla tanınan Av. Osman Karahan Suriyeli Müslümanların var olma savaşına destek vermek için gittiği Halep’te şehit düştü.

Türkiye’de Müslümanların yargılandığı pek çok davada, Müslümanların avukatlığını yapan Av. Osman Karahan Suriye’nin Halep şehrinde Baas çetelerine karşı sürdürülen direniş esnasında şehadet şerbetini içti.

Şehadet haberini Ahmet Gündüz isimli silah arkadaşından sonra kardeşi Av. Selahattin Karahan da doğruladı.

Karahan, yaptığı savunmalarda İslam’ın izzetinden ödün vermeyen, etkili ve siyasal bir dil kullanmakla tanınıyordu. Savunmalarında sadece yürürlükte olan kanunları değil, evrensel hukuk ve İslam’ın bahşettiği temel hakları da dikkate alan bir dil kullandığı için, mahkeme salonlarında da İslami mücadele verilebileceğini göstermişti.

Av. Osman Karahan, sadece Suriyeli Müslümanların değil, Irak’tan Afganistan’a kadar pek çok coğrafyada direnen Müslümanların yanında olduğunu ifade etmiş ve bu ülkelerden Türkiye’ye gelen çok sayıdaki muhacir ve mücahidin haklarını da müdafaa etmişti.

İnsan Hukukunu Koruma Derneği (İHADER) başkanlığı da yapan Av. Karahan başta El-Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Lui Sakka olmak üzere mağdur edilen birçok Müslümanın avukatlığını yapması nedeniyle medyada hedef gösterilmiş ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Suriyeli mücahidlerin onurlu direnişleri etrafında vehimler oluşturulmaya ve karalanmaya çalışıldığı bir dönemde, Türkiye’deki mevki ve titrini bir kenara bırakarak Halep direnişine destek olmak için Suriye’ye giden Osman Karahan arkasında tertemiz bir miras ve güzel bir örneklik bırakarak ahiret yurduna göç etti. Kendisine Rabbimizden rahmet diliyor; yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Şehidimiz için İstanbul’da gıyabi cenaze kılınacaktır

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.