Avcı Kamuoyunu Böyle Kandırdı

Avcı Kamuoyunu Böyle Kandırdı

Mahkemedeki dosyanın Devrimci Karargah dosyası değil, kendisinin dinlenme dosyası olduğunu iddia eden Hanefi Avcı'nın iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı.

 

Avcı'nın dinleme, dosya numarası ve Nejdet Kılıcın takibiyle ilgili iddialarının doğru olmadığı tek tek belgelendi.

Silivri Cezaevinde tutulan Hanefi Avcı, önceki gün 4 gazeteciye mektup gönderdi. 6 sayfalık mektupta Avcı, kendine komplo kurulduğunu ileri sürerken "Ben Necdet Kılıç yüzünden değil, Necdet Kılıç benim yüzümden tutuklandı" dedi. 2009/1860 dosya numarasıyla alınan dinleme kararını Necdet Kılıç ve arkadaşlarına sızdırdığını kabul etti. Ancak bu dosyanın Devrimci Karargah dosyası değil kendisini dinlemek için açılan bir dosya olduğunu iddia etti. Avcı'nın bu açıklamalarının kamuoyunu yanıltma operasyonu olduğu ortaya çıktı.

Dosya numarası örgüte ait

Devrimci Karargah'ın adli soruşturma numarası 2009/1868'den oluşuyor. Soruşturma kapsamında süreç devam ederken istihbari ve adli dinlemelere ilişkin mahkemelerden çıkarılan çok sayıda kendi içinde sıralaması bulunan karar numaraları var. Kılıç için çıkarılan adli dinlemenin karar numarası 2010/283'ten oluşurken, yine Avcı'nın "bana ait" dediği 2009/1860 numaralı dosya, Devrimci Karargah soruşturması kapsamında mahkemeden çıkarılan istihbari dinleme kararının numarası. Mahkemenin dinleme kararında, telefonun terör örgütü kapsamında dinlemeye alındığı açıkça belirtiliyor. Hakime sunulan istihbari mahiyetteki evrak içeriği de dinleme kararının amacını ortaya koyuyor.

Örgüt evinde parmak izleri

Nejdet Kılıç'ın soruşturma sürecindeki takibi Avcı'nın "Ben Necdet Kılıç yüzünden değil, Necdet Kılıç benim yüzümden tutuklandı" savunmasını boşa çıkarıyor. Polis, 27 Nisan 2009'da Bostancı'daki çatışmada öldürülen terörist Orhan Yılmazkaya'nın evinde, başka örgüt mensuplarına ait parmak izlerine ulaştı. Parmak izi sahiplerini araştıran polis, örgütsel irtibatları kanıtlananları operasyon dosyasına dahil etti ve dinlemeye başladı. Hanefi Avcı'nın 'arkadaşı' Necdet Kılıç da Yılmazkaya'nın evinde parmak izi çıkan bu isimlerden biriydi.

Nejdet Kılıç'ın telefonu önce istihbarı amaçlı dinlemeye alındı ardından örgüt kapsamında kullanıldığı tespit edilince mahkemeden 2010/283 sayılı adli dinleme karan alındı. Yani Nejdet Kılıç, Avcı'nın iddialarının aksine Devrimci Karargah dosyasının ilk açıldığı günden beri dosyada yer alıyor. Bu bilgiler polisin hedefinin Hanefi Avcı değil devrimci Necdet Kılıç olduğunu açıkça ortaya koyuyor. İddiaların aksine Nejdet Kılıç, Hanefi Avcı'dan dolayı operasyon dosyasına dahil edilmiyor. Dosya açıldıktan sonra dosyayla İlişkisi tespit edilenler, araştırılarak birer birer dosyaya giriyor. Bazı şüpheliler 2009 Haziran ayında dinlemeye alınırken, diğerleri hakkında sonraki aylarda dinleme kararları çıkarıldı.

Eşi de yalanlıyor

Hanefi Avcı, mektubunda Kezban Küçük ile yaşadığı ilişkinin 2009 yılının altıncı ayından itibaren yakınları tarafından bilindiğini söylüyor. Eşi Şenay Avcı ise Fox TV'ye bu ilişkiyi "İki elimi keserim, kocam böyle bir şey yapmaz. Asla inanmıyorurı yalanlamıştı. şey yapmaz. Asla inanmıyorum" diyerek yalanlamıştı.

DİNLEMEYİ SIZDIRINCA TELEFONLAR SUSTU

Polisin mahkeme kararı ile yaptığı dinlemelere göre Hanefi Avcı, Nejdet Kılıç'a hakim kararı ile dinlendiğini hem de evrak numarası vererek sızdırdı. Nejdet Kılıç bu bilgi üzerine önce telefonunu kapattı ardından arkadaşlarını arayarak telefonlarını kapatmalarını söyledi. Bu nedenle polis örgütün yurtdışı irtibatlarını deşifre edemedi; operasyonu öne almak zorunda kaldı. Avcı'nın mektubunda yer alan özel hayatıyla ilgili ifadeler de kafa karıştırdı.

30 yıllık yüzük parmağında

Kezban Küçük ile olan ilişkisine atfen "Özel hayatımla ilgili konuyu bilmesi gereken yakınlarım 2009 yılı 6'ncı ayından beri biliyorlar" dedi. Avcı'nın bu iddiası eşinin açıklamalarıyla örtüşmüyor. Şenay Avcı, Kezban Küçü-k'ün sevgili olduklarına yönelik beya- natı üzerine şunları dile getirmişti: "Sevgilisi olduğuna dair söylediklerini komik buluyorum. Allah ona akıl fikir versin. Asla ve asla böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Kadın ne yapmaya çalışıyor kim ne akıl veriyor bilmiyorum. 30 yıl önce taktığımız nişan yüzüğü hâlâ eşimin parmağında. Bu bizim aşkımızın en güzel nişanı. Allah o kadının yardımcısı olsun. Kesinlikle boşanmayı düşünmüyorum."

 

Kaynak: Bugün

Etiketler :