Avcı olay kitabı imzaladı

Avcı olay kitabı imzaladı

Kendi isteğiyle merkeze alınan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, okurları için ''Haliç'te Yaşayan Simonlar. Dün Devlet, Bugün Cemaat'' adlı kitabını imzaladı.

Kentpark Arkadaş Yayınevi'nde düzenlenen imza gününe, Hanefi Avcı, eşi Şenay Avcı ile katıldı.

Yoğun ilgi gören etkinlikte, kitabını imzalatmak isteyen okuyucular uzun kuyruk oluşturdu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hanefi Avcı, kitabın ne kadar satıldığını bilmediğini ancak bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini söyledi.

Avcı, ''Tehdit alıyor musunuz?'' sorusunu ''Yok, herhangi bir tehdit almıyorum'' diye yanıtladı.

''Nasıl tepkiler aldığının'' sorulması üzerine Avcı, ''Ben daha çok olumlu tepkileri görüyorum. Belki olumsuz tepkiler de vardır ama bana olumlu tepkiler geliyor'' diye konuştu.

''Yeni kitap yazıp yazmayacağı'' sorusunu Avcı, şöyle yanıtladı:

''Güneydoğu sorunuyla ilgili yazmak, birtakım fikirlerimi söylemek gibi içimde bir ukde vardı.  Bu konuda bir şeyler yazmayı düşünüyorum. Orada 8 yıllık bir görevim oldu. Orayla ilgili epey bir ilgi, alakam var. Orada ne olabilir, nasıl çözülebilir, oradaki sorunlara nasıl bakmalıyız gibi... Bunun, ülkenin en önemli sorunu olduğu kanaatindeyim. Buna yönelik düşüncelerim var. Bu ilgiden sonra da öncelikle onu yazmayı düşünüyorum. Güneydoğu sorunu nasıl halledilebilir gibi zihnimde oluşan, kendi fikirlerimi öncelikle yazmayı düşünüyorum.''

Avcı, ''kitabın çok hassas bir dönemde yazıldığının'' belirtilmesi üzerine, şunları kaydetti:

''Güneydoğu da çok hassas. Önce en hassas olanı yazmak lazım. Hassasiyeti bittikten sonra, anlamı bittikten sonra yazmanın manası yok.

Ben bu kitabı nisanda çıkarmayı düşünüyordum, öyle hesaplamıştım. 10 Nisan polis bayramında çıkaracaktım. Hatta yayınevine mart ayında teslim ettim. Redaksiyon işlemleri çok uzun sürdü, bu sürece geldi, ondan dolayı. Yani ben yazmaya başladığım zaman bugün gündemde olan konuların hiçbiri, o gün gündemde değildi. Özellikle gündem kollamak gibi bir derdim yok tabii.''

Avcı, ''bir gazetenin sorularını yanıtlamada zorlandığı iddialarıyla'' ilgili soruyu, ''Zorlanmam söz konusu değil ama ben tarafsız basınla konuşmak istiyorum. O çok önyargılı ve taraflıydı. Önyargılı ve taraflı biriyle konuşmak istemediğim için ara verdim. Yoksa herhangi bir soruda zorlanacak bir şeyim yok'' diye yanıtladı.

''Bazı çevrelerin kitabı kendisinin yazmadığı yönünde iddiaları gündeme getirdiğinin'' hatırlatılması üzerine de Avcı, şunları söyledi:

''Kitaptaki fikirleri başka biri yazamaz. Yani benim yaşadıklarım, benim etrafımda olan, odak noktasına beni koyduğunuz zaman etrafımda olan olaylar. Bunun dışında başka birinin onları yazma şansı zaten yok. Onlar, birazcık da kitaba ciddi eleştiri getiremeyenlerin, çamur atma gibi diyelim, eleştirmiş olmak için söyledikleri laflardır. Böyle bir şeyi konuşmaya bile gerek yok.''

Hanefi Avcı, ''Emekli olmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ''Yok, şimdilik düşünmüyorum'' diye cevap verdi.

Şenay Avcı ise kitabı henüz okumadığını belirterek, ''Ben zaman zaman zaten notlarını görüyordum eşim yazarken ama daha okumadım, okuyanlardan alıyorum bazı haberleri. Onu sonra okumayı düşünüyorum, şu anda çok heyecanlıyım çünkü. Hem üzgünüm biraz da tepkilerden dolayı. Hemen de okumak istemiyorum, en son ben okuyacağım'' dedi.

Etiketler :