'Avcı'nın sahip çıktığı başka itirafçılar da var'

'Avcı'nın sahip çıktığı başka itirafçılar da var'

İsveç'te siyasi sığınmacı olarak yaşayan PKK itirafçısı ve eski JİTEM üyesi Abdülkadir Aygan, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın itirafçılara sahip çıktığı yönündeki iddiaları doğruladı.

RAMAZAN KERPETEN/STOCKHOLM

İsveç'te siyasi sığınmacı olarak yaşayan PKK itirafçısı ve eski JİTEM üyesi Abdülkadir Aygan, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın itirafçılara sahip çıktığı yönündeki iddiaları doğruladı. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Aygan, Sedat Peker'in, 'İtirafçıları bana Hanefi Avcı gönderdi' açıklamasını "Buna ben de bizzat şahit oldum." diyerek tasdik etti.
Sedat Peker'in, Hanefi Avcı'nın Diyarbakır'dan gelen eski itirafçı JİTEM elemanlarını, 'Pala Şeref' lakaplı istihbarat polisi aracılığıyla İstanbul'da kendisine emanet ettiğini öne sürmüştü.

Sedat Peker, söz konusu itirafçıların; Tilki Selim, İbrahim Babat, Hidayet Bozyiğit, Süleyman Öğer ve kardeşi Cemal Öğer olduklarını söylemişti. Abdülkadir Aygan, JİTEM'de kendisiyle birlikte görev yapan Ali Ozansoy adlı şahsın Hanefi Avcı tarafından İstanbul İstihbarat Daire Başkanlığı'na danışman olarak alındığını öne sürdü.

Hanefi Avcı'nın ekibinde çalışan Murat Demir ve Murat Aydın isimli iki şahsın bir zamanlar Perinçek'in bir dergisine ellerinde silahlarla poz verip, 'DTP Diyarbakır il başkanı Vedat Aydın'ı bizler öldürdük' dediklerini kaydeden Aygan, "Burada, gerçek suçluları örtbas etmek için böyle bir çıkış yaptırılmıştı bunlara. Bu iki elaman daha sonradan eski Özel Harekâtçı İbrahim Şahin'in yanında görüldüler." diye konuştu.

"AVCI, KİTABINI YAZARKEN İTİRAFÇILARDAN YARDIM ALMIŞ OLABİLİR"

Hanefi Avcı ile tanışıklığının 90'lı yıllara kadar gittiğini, hem asker olduğu, hem de JİTEM'de bulunduğu dönemlerde kendisiyle görüşmelerinin olduğunu aktaran Aygan, Cem Ersever vesilesiyle Emniyet'teki işler için Avcı'nın yanına gidip geldiğini söyledi. Aygan, "Biz itirafçıların hakları noktasında da zaten Emniyet'te bir büro vardı, o işler için de gittim, özel olarak da kendisine ziyaret etmişliğim vardır." dedi.

Hanefi Avcı'nın 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabı Ozansoy ile birlikte yazmış olabileceğini ileri süren Aygan, "Cem Ersever de 'Üçgendeki Tezgâh' kitabını, Ali Ozansoy ve Mustafa Deniz'den yardım aldı, onlar yazdılar. Ersever ki JİTEM komutanıydı, yoğundu, bir de bazı detayları tamamlaması gerekiyordu, onlardan yardım almıştı. Avcı da Ozansoy'dan aynı şekilde yardım almış olabilir." dedi.

"ARİF DOĞAN, KAMUOYUNU MANİPLE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Aygan, Emekli Albay Arif Doğan'ın JİTEM'i kendisinin kurduğu ve 1990'da bu yapılanmayı dondurduğu iddiasının doğru olmadığını savundu.

Arif Doğan'ın 'JİTEM'i tek başına, kimseden talimat almadan kurduğu ve 1990 yılında tayini çıkınca kimseye sormadan dondurduğu' iddialarını değerlendiren Aygan, "Sen kimsin ki JİTEM'i tek başına, kendi iradenle kurabiliyorsun?" ifadelerini kullandı. 1992 ve 93 yıllarında JİTEM'de kadrolu sivil memur olarak çalıştığını gösteren bordroları işaret eden Aygan, "Hani 90'dan sonra JİTEM kaldırılmıştı, hani faaliyetleri son bulmuştu?" diye sordu. Aygan, Doğan'ın JİTEM'i kendi şahsıyla özdeşleştirerek bu kurumu kendisiyle birlikte mezara götürmeye çalıştığını ileri sürdü.

Arif Doğan'ın, "Eşref Bitlis 1993'te öldürüldü. Ben 1990'da JİTEM'den ayrıldım. JİTEM o yılda öldü, bitti, 1993'te yeniden mi dirildi?" şeklindeki iddialarını da "Düpedüz yalan." şeklinde tepki gösteren Aygan, "Doğan, kendince kurnazlık yapmaya çalışıyor. Sözlerinin bir yerinde de zaten Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'ndan bahsediyor. Zaten orası ve JİTEM aynı şeyler." dedi.

Aygan, JİTEM'le Ergenekon'un da direkt bağlantılı olduğunu dile getirdi. JİTEM'in Ergenekon ahtapotunun bir kolu olduğunun altını çizen Aygan, "Doğan, madem JİTEM'in içindeydi, bu yapıdan ayrı olamaz. Arif Doğan, giderayak halkı manipüle etmeye, olayları saptırmaya çalışıyor. Gerçekleri konuşsa, biraz olsun günahları azalır." şeklinde konuştu.

Etiketler :