Avrupa alkol sorununa çare arıyor

Avrupa alkol sorununa çare arıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kuzey Bölgesi Parlamenterler Forumu'nda bir araya gelen kuzeyli politikacılar bölgenin artan alkol sorununa dikkat çektiler. Norveç'in ev sahipliğinde Trömsö şehrinde gerçekleştirilen Foruma katılan politikacılar alkol kullanımı

Forumda yaptığı konuşmada, alkolle mücadelenin sadece kampanyalarla ve eğitimle gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Norveçli milletvekili Dagfinn Høybråten, "Alkolün kamu sağlığına verdiği zararı azaltabilmek için; derhal fiyatları arttırmalı ve alkole erişimi zorlaştırmalıyız." dedi.

Avrupa'da her yıl 600 bin kişi alkol ile bağlantılı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Alkol sorunlarından etkilenen çocuk sayısı ise 9 milyondan fazla. İskandinavya bölgede en fazla alkol tüketilen bölge olarak dikkat çekiyor. Foruma katılan İskandinav politikacılar bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini savundu. Sadece Finlandiya'da alkolle ilişkili problemlerin topluma yıllık maliyeti 5 milyar Euro'dan daha fazla olduğuna dikkat çeken politikacılar, alkolün sadece sağlığı değil ekonomik yapıya da ciddi şekilde zarar verdiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :