''Avrupa Bu karardan Utanç Duyuyor''

''Avrupa Bu karardan Utanç Duyuyor''

İsviçre'de minare yapımına yasak getirilmesi yönünde ki, refarandum sonucunun evet çıkmasına tüm dünya'dan tepki alırken en sert tepki İsveç'ten geldi.

Atila Altuntaş/Stockholm

Avrupa ülkeleri arasında en sert tepki İsveç'ten geldi. İsveç'in en büyük gazetesi Aftonbladet haberi, 'Avrupa bu karardan utanç duyuyor' diye başlık atarak okurlarna duyurdu.

Haberin devamında, 'Refarandum da evet çıkması İsveç'i hayal kırıklığına uğrattı. Avrupa demokasiyi bütün dünya'ya yerleştirmek için büyük çaba sarfederken İsviçre Avrupa için utanç verici bir karar aldı' diye yazdı.

Bütün dünya İsviçre'nin bu kararına gülüyor diyen İsveçli İslam araştırmacısı, Jan Hjärpe ise, ' İsviçre belli bir kültürü olan ülke değil, zenginlerin parasının bulunduğu saçma, sapan bir ülke' diye konuştu.

Ayrıca İngiliz basını, İsviçre'nin Müslümanlara karşı yasak ve kısıtlama getiren ilk çağdaş Avrupa ülkesi olduğunu yazarken, Alman basını da bu kararın Orta Çağda ki karanlık günleri anımsatığını, aydınlanmanın gerisine düşüldüğü akıl ve bilgiye darbe indirildi diye yazdı."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :