'Avrupa' cezası ikna etti

'Avrupa' cezası ikna etti

Avrupa futbolunun patronu, TFF’nin şike yaptırımlarını kabul etti

Başkan Platini, dün akşam federasyona gönderdiği yazıda küme düşme cezasının kaldırılmasını, en az 12 olarak puan silinmesini ve şike olaylarına karışanların Avrupa kupalarına gönderilmemelerini onay verdi.

FUTBOL Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantıda Başkan Mehmet Ali Aydınlar tarafından kulüplere açıklanan yaptırımlara UEFA’dan onay geldi. Avrupafutbolunun merkezi, dün akşam TFF’ye mektup gönderdi. UEFA’nın mektupta bildirilen maddelere karşı olmadıklarını ve uygulanmasında da her türlü desteği vereceklerini belirttiği öğrenildi.

UEFA’yı Avrupa cezası ikna etti

Avrupa’dan men cezasının UEFA’nın onaylamasında en önemli faktör olduğu belirtildi. Kulüpler Birliği 2. Başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun geçtiğimiz haftasonu kamuoyuna TFF’nin oluşturduğu yeni düzenlemeyi açıklamıştı. Taslakta şu maddeler yer alıyor: “Bir kereliğine adı şike veya teşviğe karışan kulüplere küme düşme cezası uygulanmayacak. Şikeye karışan kulüplere küme düşme yerine en az 12 puan silme cezası verilecek.

Play-off öncesi kıyamet kopacak

Adı geçen kulüplere Avrupa kupalarından 1 ila 3 yıl men cezası uygulanacak.  Olaylara karışan yöneticilere ağır para cezası kesilecek. Para cezasının 2 ile 10 milyon dolar arasında olması bekleniyor. Şampiyonluk kupaları da geri alınacak.” UEFA’nın da onay vermesinin ardından TFF, perşembe günü yapılacak genel kurulda hazırladıkları taslağı kulüplere oylamaya sunacak. Taslak kabul edilirse, yaptırımlar play-off öncesi hayata geçirilecek.

Federasyonun B planı 58. madde

Ankara’da yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda hazırlanan yeni taslağın oy çoğunluğuyla kabul edilmemesi durumunda ise 58. madde yürürlüğe girecek. 58. maddede ise “Şike soruşturmada adı geçen 8 kulübün suçlu bulunması durumunda küme düşme cezası uygulansın” ifadesi yer alıyor. Metris’te tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sarı-Lacivertli yöneticiler 58. maddenin değiştirilmemesi gerektiğini açıklamışlardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.