Avrupa' da sıcaklık 20 derece düştü

Avrupa' da sıcaklık 20 derece düştü

Orta Avrupa`da bir kaç gün içinde sıcaklıklar 20 derece birden düştü. Yoğun kar yağışı trafikte aksamalara ve elektriklerin kesilmesine neden oldu.

Avrupa`daki bu ani hava değişimine sola doğru hareket eden alçak basınç ve sağa doğru hareket eden yüksek basınç hava kütlelerinin neden olduğu, bu hava kütlelerinin oluşturduğu etki sonucu İskandinav bölgesindeki soğuk havanın Orta Avrupa`ya çekildiği belirtiliyor.

Soğuk hava akımından en fazla etkilenen Polonya`da 500 bini aşkın kişinin elektriksiz kaldığı belirtiliyor. Başkent Varşova`da trafiğin felç olduğu, rüzgarın hızının ise 90 kilometreye kadar çıktığı belirtiliyor.

Şiddetli rüzgar ve kar yağışının bölgede 2 gün boyunca sürmesi bekleniyor.

POLONYA`DA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Orta Avrupa`ya zamansız gelen kış hayatı felce uğratırken, Polonya`da soğuk hava yüzünden 3 kişi öldü. Ülkede yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar yüzünden 700 bin kişi elektriksiz kaldı.

Polonya televizyonunun haberine göre, son 36 saattir etkili olan soğuk hava koşullarında, güneydeki dağlık bölgede 3 kişi hayatını kaybetti. Ülkede yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar yüzünden 700 bin kişi elektriksiz kaldı.

Çek Cumhuriyeti`nde de kar ve kuvvetli rüzgar yüzünden on binlerce kişinin elektrik ve ısınma enerjisine ulaşımı kesildi.

Dağlık bölgelerde kar kalınlığının 50-60 santimetreye ulaştığı ülkenin kuzey kesimlerinde kara ve demir yollarına yıkılan ağaçlar yüzünden trafik felce uğradı.

Avusturya Alplerinde kar kalınlığının 90 santimetreye ulaşması üzerine, güneydeki Styria`da kayak tesisleri kayak pistlerini planlanandan erken açmaya başladı.

Etiketler :