Avrupa Girişimi'nden Siyonizm Tespiti

Avrupa Girişimi'nden Siyonizm Tespiti

Merkezi Brüksel’de bulunan 'Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi'nden İsrail'e kınama ve önemli tespitler:

Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması için mücadele edelen Avrupa Girişimi'nden şok tespitler geldi.

Merkezi Brüksel’de bulunan 'Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi', İsrail'in Gazze’ye geçmek isteyen Belçika Kalkınma Bakanı Charles Michel’in isteğini reddetmesini şiddetle kınadığını belirterek, bu tutumun temelde Avrupa Birliği’ni hafife almak anlamına geldiğini söyledi.

Avrupa Girişimi, işgal yönetiminin dört yıldır kuşatma altında tuttuğu ve geçen sene başlattığı barbar savaşta yerle bir ettiği Gazze’nin bu haliyle görünüp dünya kamuoyuna yansıtılmasını istemediğini kaydetti.

Avrupa Girişimi üyesi Muhammed Hanun yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bölgede insani projelere gözcülük eden Belçikalı bakanın Gazze’ye sokulmaması, Avrupa Birliği’nin işgal yönetimine çok güçlü bir tepki göstermesini zorunlu kılıyor”.

Hanun daha sonra şöyle dedi: “Siyonist işgal yönetiminin başta Avrupa olmak üzere dışarıdan gelenlerin Gazze’ye geçmesine izin vermemesinin temelinde, kuşatma altındaki 1.5 milyon insana karşı işlediği cinayetlerin bilinmesini istememesi yatıyor. Uluslararası hukuku tanımayan işgal yönetiminin bakanın hareket özgürlüğünü kısıtlayarak yaptığı saygısızlığın hem Belçika hem de diğer Avrupa ülkeleri tarafından güçlü bir tepkiyle karşılanması gerekir”.

Avrupa Birliği’nin Gazze’deki elektrik santralini finanse etmekten vazgeçmesini garipsediklerini belirten Avrupa Girişimi, bu durumun yüzlerce hastanın toplu olarak ölmesine neden olacağını söyledi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :