Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi FETÖ’nün İpini Çekmiştir

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi FETÖ’nün İpini Çekmiştir

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi FETÖ’nün İpini Çekmiştir…. Artık hiç bir Avrupa ülkesi FETÖ’nün terör örgütü olduğu gerçeğini görmezden gelemez…

Hukukçular Birliği Vakfı Genel Başkanı Av. Yaşar Baş AHİM'in son FETÖ kararını X sosyal medya hesabında değerlendirdi. Yaşar Baş'a "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi FETÖ’nün İpini Çektiğini" ifade ederek konuyu detaylandırdı. İşte Yaşar Baş'ın değerlendirmesinin tamamı:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi FETÖ’nün İpini Çekmiştir…. Artık hiç bir Avrupa ülkesi FETÖ’nün terör örgütü olduğu gerçeğini görmezden gelemez…

AİHM kararını, inceleme konusu olaydan bağımsız olarak bakıldığında ;Türkiye’nin FETÖ mücadelesini ve kullandığı yöntemleri onaylayan bir karar olarak görmemiz lazım… Detaylarda hukuka aykırı değerlendirmeler var ama önemli olan işin esası… Bu karar ile FETÖ’nün atipik bir terör örgütü olduğu tespit edilmiş olmaktadır.. Bu çok çok önemli bir tespit.. Artık hiç bir Avrupa ülkesi FETÖ’nün terör örgütü olmadığını iddia bile edemez…

Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin bazı maddelerini geçici olarak askıya almasının da, maruz kaldığı tehditle orantılı yani hukuka uygun olduğu kabul edilmiştir… Bu yönüyle AİHM, Türkiye muhalefetinden daha insaflı bir değerlendirme yapmıştır…

By Lock’un, FETÖ’nün özel haberleşme programı olduğu, bu programı kullanmanın örgütle irtibatı göstermeye yeterli oldu tespit edilmiştir.. Bu da çok önemli bir tespittir… Bu tespit, KHK İle ihraçlar konusunda AİHM’in Türk hükümetinin uygulamasını desteklediğini göstermektedir… Bu konuda da AİHM’in yaklaşımı Türkiye muhalefetinden daha insaflıdır..

By Lock’un hukuka aykırı delil olduğu iddialarını da AİHM kabul etmemiş, By Lock’un hukuka uygun delil olduğunun aktı çizilmiştir… Bu da çok önemli bir tespittir… By Lock konusundaki FETÖ’nün en çok ileri sürdüğü By Lock’un hukuka aykırı delil olduğu iddiası, bu kararla geçersiz hale gelmiştir..

Davacının maddi tazminat talebini reddetmesi de önemlidir… Yani AİHM davacıyı suçsuz bulmamıştır…

AİHM baktığı davada bazı eksiklikler olduğuna karar vermiştir… Bu değerlendirmesi yanlış olmakla birlikte etkisi son derece sınırlıdır..

AİHM kararının davacı açısından doğuracağı etki şu olacaktır… AİHM’in eksiklik gördüğü hususlar tamamlandıktan sonra, mahkeme uygun görürse yeniden mahkumiyet kararı verebilecektir..

Dolayısısıyla; Türkiye Cumhuriyeti’nin FETÖ mücadelesini ve kullandığı yöntemleri onaylayan, FETÖ’yü terör örgütü sayan AİHM kararı; FETÖ’nün Avrupa ölçeğinde ipini çekmiştir.."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.