Avrupa'da bakanımızda oluyor...

Avrupa'da bakanımızda oluyor...

2010 İsveç milletvekili seçimlerinde Mehmet Kaplan, Yeşiller Partisi Stockholm listesinden yeniden 2. sıradan aday gösterilerek tarihi bir başarıya imza attı.

Atila Altuntaş/Stockholm

16 Aralık'ta Stockholm seçim bölgesinde parti üyelerinin katılımıyla yapılan ön seçim araştırmasında, en yüksek oyu İsveç'in en popüler bayan politikacı ve Yeşiller partisi genel başkanı Maria Wtterstrand alırken ikinci en yüksek oyu Türk asıllı milletvekili Mehmet Kaplan aldı.

16 Aralık'ta yapılan Stockholm bölgesi ön seçim sonuçları; Yeşiller partisi MKYK üyeleri tarafından onaylanınca Mehmet Kaplan'ın 2.sıradan adaylığı tescillenmiş oldu. Böylelikle 2006 İsveç milletvekili seçimlerinde Yeşiller partisinden 2.sırada parlamentoya giren Kaplan ikinci kez İsveç parlamentosuna girme hazırlığı yapıyor.

İslamiyet ve ayrımcılık konularında Yeşiller partisi sözcüsü olan Mehmet Kaplan, 'parti başkanımız Maria Wetterstrand'ın arkasından 2. sıradan aday gösterilmem benim için onur verici, bu konuda bana detek olan, güç veren herkese teşekkür ediyorum' dedi.

OSMAN ÖZKANAT:'MEHMET KAPLAN BAKAN OLABİLİR'

2010 Milletvekilliği seçimlerinden sonra Mehmet Kaplan'ın bakan olma şansının çok yüksek olduğuna işaret eden eski İsveç Türk İşçi Federasyon Başkanı Osman Özkanat' öncellikle Mehmet kardeşimi bu başarısından dolayı kutluyorum. Yeşiller Partisi diğer partiler gibi betonlaşmadı, gelenekleri ve kuralları olan bir parti. Hiç kimse başka partilerde olduğu gibi tepeden ısmarlama bir şekilde bu partiye giremez, Mehmet Kaplan'ın iyi bir eğitimi var ve İsveççe, İngilizce, Türkçeyi çok iyi kullanıyor. Kaplan bu partide siyasete gençlik kollarında başladı ve parti içinde farkını göstererek MYHK üyeliğine kadar yükseldi, başarısı kesinlikle tesadüf değil.

İsveç'te yapılacak 2010 milletvekilliği seçimlerde Yeşiller partisinin içinde bulunduğu sol blog seçimleri kazanırsa, koalisyonun ikinci büyük ortağı Yeşiller partisinin hükümetin kabinesine iki bakan sokacağı kesin gibi. Siyasi kulislerden aldığım habere göre, bakan lardan birinin Mehmet Kaplan olması çok büyük bir ihtimal dahilinde olduğu konuşuluyor. Eğer seçimleri sol blog kazanırsa, kurulacak yeni hükümetin içerisinde Türk asıllı bir bakanın da olması Türkiye içinde büyük bir başarıdır' şeklinde konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :