Avrupa’da gündem Kur’an-ı Kerim

Avrupa’da gündem Kur’an-ı Kerim

Avrupa’da Müslümanların gündemi Kur’an. Bu yılki "Açık Cami Günlerinde" tek gündem Kur’an-ı Kerim olacak.

“Kur’an – 1400 yıldır aktüel ve hayatın içinde” sloganı ile simgeleştirilen programlarda Avrupa genelindeki camileri ziyarete gelen Batılılara Kur’an anlatılacak.

Her yıl Avrupa’da düzenlenen ve bütün camilerin katıldığı Açık Cami Günü’nde bu yıl merkeze Kur’an getiriliyor. “Kur’an – 1400 yıldır aktüel ve hayatın içinde” sloganıyla, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasının 1400. yılının işaret edileceği programlarda Müslümanların farklı yaşam alanlarındaki sorumluluk anlayışını göstermek de isteniliyor.
Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM), bir basın toplantısı düzenleyerek bu yılki 3 Ekim Açık Cami Günü (TOM) organizasyonunun konusunu tanıttı. Açık Cami Günü’nün merkezinde bu yıl Kur’an-ı Kerim bulunuyor. Organizenin sloganı ise “Kur’an – 1400 yıldır aktüel ve hayatın içinde” diye belirlendi. Basın toplantısında bu yılki Açık Cami Günü organizesinin konusu ile ilgili broşürlerin tanıtılmasının yanı sıra yeni yayına başlayan www.tagderoffenenmoschee.de internet sitesinin de tanıtımı yapılarak fotoğraf ve resim yarışmalarının kazananları açıklandı. Köln şehrinde faaliyet gösteren “Gazi Hüsrev Bey Boşnak İslam Kültür Toplumu” derneğinde yapılan basın toplantısına KRM Sözcüsü Ali Kızılkaya (Almanya İslam Konseyi), Bekir Alboğa (DITIB) ve Erol Pürlü de katıldı. Ali Kızılkaya yaptığı selamlama konuşmasında Açık Cami Günü (TOM) organizasyonunun 14 yıllık geçmişine atıfta bulundu.

YABANCILAR BİLGİLENDİRİLECEK

Açık Cami Günü organizasyonunun bir amacının da “Müslümanların anlayışı ve camileri hakkında yabancılara fikir vermek” olduğunu belirten Kızılkaya, ayrıca Müslümanların ve kurmuş oldukları cemaatlerin vatandaşlık sorumluluğunun bilincinde olduklarını ve “toplumsal paylaşımı teşvik, birlikteliği güçlendirmek, ortak sorumlulukları kabullenmek” üzere camilerin potansiyelinden faydalanmaya hazır olduklarını kaydetti. Camilerin aktif ve sürekli çalışmalarının ve özellikle de Açık Cami Günü organizesinin, Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve provokasyonlara en iyi cevap olduğunun altını çizen Kızılkaya, son olarak KRM (Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi) adına üç yıldır ülke genelinde Açık Cami Günü (TOM) çalışmalarının organizasyonunu üzerine alan “TOM-Çalışma Grubu”na teşekkürlerini sundu.

KUR’AN, 1400 YILDIR AKTÜEL VE HAYATIN İÇİNDE

Açık Cami Günü (TOM) 2010’un bu yılki konusuyla neyin amaçlandığını, geçtiğimiz günlerde Almanya Müslümanları Merkez Konseyi’nin (ZMD) Genel Sekreterliğine seçilen Nurhan Soykan açıkladı. TOM’un bu yılki “Kur’an – 1400 yıldır aktüel ve hayatın içinde” sloganıyla, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasının 1400. yılının kutlandığını belirten Soykan, bu çerçevede sorumluluk kavramının, Müslümanların farklı yaşam alanlarındaki sorumluluk anlayışını göstermek üzere Kur’an-ı Kerim açısından açıklama hedefini dile getirdi. Soykan, özellikle toplum içerisinde cami sorumluluğunun nerede durduğu ve nasıl bu sorumluluğun hakkının verilebileceğinin ortaya konulması gerektiğini belirtti.

UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Soykan tarafından basın toplantısında tanıtımı yapılan konuyla ilgili afiş ve broşürlerin, yine tanıtımı yapılan Açık Cami Günü (www.tagderoffenenmoschee.de) adlı internet sitesinde yer aldığı belirtildi. İnternet sitesinde ayrıca camiler hakkında verilen genel bilgilerin yanı sıra, KRM üyesi cami cemiyetleri ile TOM’a katılan camiler hakkında özel bilgilere yer verildiği kaydedildi. Yapılan basın toplantısında Açık Cami Günü organizesi çerçevesinde düzenlenen resim ve fotoğraf yarışmalarının kazananları da açıklandı. Kazanan resim ve fotoğrafların www.tagderoffenenmoschee.de adlı internet sitesinde yayınlandığı, yarışma birincilerinin ödülünün ise Umre olduğu bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :