'Avrupa'nın En Büyük Ekonomisinin İki Katı Hızla Büyüyoruz'

'Avrupa'nın En Büyük Ekonomisinin İki Katı Hızla Büyüyoruz'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Şanlıurfa'da Bir Mağazanın Açılışına Makıyrı, Türkiye'nin Demokratik Yapısına Vurgu Yapan Bağış, Arap Ülkelerindeki Kargaşayı Hatırlattı ve 'Ne Güzel Halk Yanlışlıklara Sandıkta Cevap Verebiliyor' Diyerek Türki

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Şanlıurfa'da bir mağazanın açılışına makıyrı, Türkiye'nin demokratik yapısına vurgu yapan Bağış, Arap ülkelerindeki kargaşayı hatırlattı ve 'ne güzel halk yanlışlıklara sandıkta cevap verebiliyor' diyerek Türkiye'deki demokratik yapının önemine dikkat çekti.

2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediklerini kaydeden Bakan Bağış, Türkiye'nin şu anda en hızla büyüyen Almanya ekonomisinin bile iki kat hızıyla büyüdüğünü söyledi. Bağış, Türkiye'nin sadece batısının ilerlemediğini 81 ilin ekonomik refaha kavuştuğunu, bunu sağlık, ulaşım benzeri sektörlerde de ülke olarak yükseldiğini ifade etti. Bağış konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün Avrupa Birliği üyesi bir çok ülkede ekonomik krizden kepenkler kapanırken Türkiye Avrupa'nın en dinamik ülkesi, şu anda bütün Avrupa ülkelerinin önündeyiz. 2010 yılının ilk yarısı yüzde 10,5 büyüyen, yıl sonu ise tahminen yüzde 8,5 civarında hesaplanan büyüme oranları ile Avrupa'nın kat kat üstünde. Bugün Avrupa'nın en çok büyüyen ekonomisi Almanya ama Almanya'nın büyüme ekonomisi 3,7, biz iki katından fazla büyümüşüz. Başka artımız da var. Almanya'nın ortalama yaşı 45 bizim 28. Rakamlara baktığımızda 15 yıl içinde Avrupa'nın en büyük 10 ekonomisi arasında olacağız. Bunun için hepimiz harıl harıl çalışıyoruz."

10 yıl önce etnik kökenin dile getirilmekten bir Türkiye'den ana dilde yayın yapan televizyon kanallarının kurulduğunu vurgulayan Bağış, "Çok şükür demokratik bir ülkeyiz yaşıyoruz. Bu ülkede insanlar ödülü de cezayı da sandıkta verebiliyorlar. Kendi bölgemizdeki bazı ülkelerde baskıcı rejimlerin ülkeyi nereye götürdüğünü hep beraber ibretle izliyoruz. Bu ülkelerdeki kardeşlerimizin de huzura kavuşması için hep beraber dua ediyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :