Avrupa"ya göçmen ayarı...

Avrupa"ya göçmen ayarı...

AB'nin en büyük sorunlarından biri olan nüfus gerilemesine, 2009 yılın da göçmen ayarı geldi...

ATILA ALTUNTAS/STOCKHOLM

İskandinavya ülkelerinden; Danimarka, Finlandiya, Norveç, 2009 yılında gözle görülür bir nüfus artışı gerçeklenmezken, geçen yıl İsveç'te 84 bin artışla nüfus 9 milyon 341 bine yükseldi.

Avrupa Birliği geçen yıl başında 499 milyon 695 bin olan nüfusun bu yıl başında 501 milyon 62 bine yükseldi. 1 milyon 366 binlik nüfus artışının 857 bininin göçmenlerden geldiği, 509 binininde doğal bir nüfus artışı olduğu bildirilidi.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, geçen yıl AB üyeleri arasında: Almanya, Bulgaristan, Macaristan, Letonya, Litvanya ve Malta'nın nüfusu azaldı. Bunun yanısıra; İspanya, Polanya, Hollanda, Yunanistan, Belçika, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Avusturya'nın nüfusunun arttığı bildirildi.

AVRUPA'DA EN AZ DOĞURAN ALMANYA

Almanya, dünya ve Avrupa ortalamasına göre, doğun oranlarının en düşük olduğu ülke. Avrupa İstatistik Dairesi Eurostat'ın tespitlerine göre, Almanya'da 1000 kişiye düşen doğum oranı 2009'da binde 7,9'da kaldı. Avrupa'da en yüksek doğum oranı İrlanda' da görüldü. Geçtiğimiz yıl bu ülkede doğum oranı binde 16,8 oldu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :