Avşar'ın İfadesini Alan Savcının Açıklaması

Avşar'ın İfadesini Alan Savcının Açıklaması

Hülya Avşar'ın ifadesini alan Basın Savcısı, medyada yer alan haberler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Savcı basında yer alan birçok bilginin yanlış olduğunu, doğru olmayan bilgilerin yer aldığını kaydetti.

Hülya Avşar’ın ifadesini alan Savcı Ali Çakır basında çıkan haberlere isyan etti. Bir hasın açıklaması yapan Çakır, soruşturmanın yasal gereklilik nedeniyle yapıldığını ve soruşturma sonrası basında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğunu bildirdi.

Savcı Çakır’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada Avşar’a ‘Türk müsün, Kürt müsün?’ gibi bir sorunun yöneltilmediğini ve kendisiyle televizyon programı yapılacağına dair söz verilmediğini bilgilerine yer verildi.

Emeklilik talebinin de soruşturmayla ilgisi olmadığını açıklayan Çakır, Haber 7’ye yaptığı açıklamada emeklilik tarihinin henüz belli olmadığını bildirdi. Çakır, haberlerle ilgili dava açmayacağını belirterek, kamuoyunun yanlış bilgilenmesini önlemek için açıklamanın yapıldığını kaydetti.

İşte Ali Çakır adıyla yapılan açıklamanın tam metni:

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Bakırköy C.Başsavcılığı’nca yürütülen Hülya Avşar ile alakalı soruşturma konusunun, bazı medya kuruluşlarınca içeriğinin saptırılarak; kamuoyunda maksatlı, tasarlanmış ve tarafgir yapıldığına ilişkin kanı oluşturulmak istenmektedir.

C.Savcılarınca başlatılan soruşturmalar, yasal gereklilik olarak resen veya ihbara dayalı olarak yapılmaktadır. Hülya Avşar’ın 24–25 Ağustos tarihlerinde Milliyet Gazetesinde yayınlanan söyleşisi, yapılan ihbarlar nedeniyle ele alınarak soruşturmaya değer görülmüştür.

Hülya Avşar’ın ifade vermek üzere Bakırköy Adliyesi’nde kaldığı süre içinde söz konusu söyleşide kullandığı cümleler ve anlatımları esas alınarak sorular yöneltilmiş, verdiği cevaplar ifade tutanağına aynen geçirilmiştir. İfade sonrası basında yer aldığı üzere; etnik kimliği konusunda “Türk müsün Kürt müsün” şeklinde bir soru asla yöneltilmemiş; kendisiyle televizyon programı yapılacağına dair hiçbir söz verilmemiştir.

Emeklilik talebimin yürütülen soruşturmayla uzaktan yakından alakası bulunmayıp, kişisel düşünce ve kararımın neticesidir.

Soruşturmayı yürüten C.Savcısı olarak sadece yasal sorumluluğumun gereği yerine getirilmiştir. Soruşturmanın siyasal kast ve amaca bağlanarak ele alınması beni rencide etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.07.10.2009

Ali ÇAKIR
Bakırköy (Basın) C.Savcısı

Etiketler :