Avukat, Jandarma İstihbaratı işaret etti

Avukat, Jandarma İstihbaratı işaret etti

MİT'çilerin avukatı, gizli tanığın jandarma istihbaratla irtibatının araştırılmasını istedi.

Ergenekon'un Erzincan yapılanmasıyla ilgili sabah saatlerinde başlayan 5. duruşmada tutuklu sanıkların savunması ve çapraz sorgusu sona erdi. Mahkemede yargılanan MİT mensuplarının avukatı, gizli tanığın jandarma istihbaratla irtibatının araştırılmasını istedi. Mahkeme, ara karar için duruşmayı saat 14.00'e erteledi.

 

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon duruşmasında MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir ile diğer MİT görevlileri Kıvılcım Üstel ve Sadri Barkın İnce'nin savunma ve çapraz sorguları sona erdi. Tutuklu MİT'çilerin avukatı Sadullah Kara, müvekkillerinin usul yönünden yasaya aykırı olarak tutuklandığını ileri sürerek, tahliye ve beraatlerini talep etti.

Gizli tanık Erzincan'ın yalan ve yanlış ifadeler ile müvekkillerini dava dosyasına çektiğini ileri süren Avukat Kara, büyük bir komplo ile karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Gizli Tanık Erzincan'ın ısrar ve inatla MİT'i ve mensuplarını dosya kapsamına çekmek için özel gayret gösterdiğini iddia eden Kara, "Önceden jandarma istihbaratın haber elemanı olan ardından da polise muhbirlik yapan Gizli Tanık Erzincan kendisine servis edilen cemaatlerle ilgili isim, telefon ve adresleri MİT'e servis yapmıştır. 'PKK hakkında MİT'e bilgi vereceğim' deyip daha sonra ısrarla cemaatler hakkında e-mail yoluyla MİT'le görüşmek isteyen Gizli Tanık Erzincan'ın, Diyarbakır'dan Erzincan'a gelip, kısa sürede Fethullah Gülen grubuna ait kurum ve kişiler hakkında çok kısa sürede geniş ve kapsamlı isim ve diğer bilgilere ulaşması mümkün değil. Bu bilgilerin kendisine başka bir birim tarafından servis edildiğine inanıyoruz. Bu birimi de mahkeme heyeti araştırıp ortaya çıkartsın. Güvenilmez ve başka bir suçtan dolayı şüpheli olan Gizli Tanık Erzincan'ın jandarma istihbaratla irtibatlı olduğuna inanıyorum. Çünkü Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın hakkında soruşturma başlattığı Tabip Üsteğmen Yıldırım Öz'le Erzincan'da aynı evde kalmasını çok anlamlı buluyorum, böyle bir tesadüf olamaz. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın MİT'ten araştırılmasını istediği Yıldırım Üsteğmen'in isim ve kişisel bilgilerini zaten MİT'e göndermiş. Müvekkillerim kendilerine tebliğ edilen yasal görevlerini yapmışlardır. Suçsuzdurlar, teminatsız tahliyelerini ve beraatlerini talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti savunmaların tamamlanması nedeniyle duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verdi.

Etiketler :