Avukatlığa devam sanığa selam

Avukatlığa devam sanığa selam

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu bulunan sanığa "selam" gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Siyasete yırtık ayakkabı ile girip mal varlığının hesabını veremeyenler kul hakkı yemekle suçlanırlar. Onları sizin vicdanınıza bırakıyorum'' dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, siyasette zenginleşmeyeceklerini söyledi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise bunun tam aksi davrandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Kendisi siyasete atıldığında her zaman saygı duydum. Siyasette zenginleşmek bizim kitabımızda yoktur. Siyaset halka hizmet etme sanatıdır. Eğer siyasete siz Tayyip Bey olarak girseydiniz ve öyle kalsaydınız bizim başımızın üstünde yeri vardı. Ama siyaseti zenginleşme aracı olarak görüp köşeyi dönerseniz, Recep Bey olursanız ben de sizi Rizelilere şikayet ederim'' dedi.

 

Bugüne kadar boğazından haram lokma geçmediğini, bunu iddia edeceklerin geçmişinde hiçbir şey bulamayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Rize Meydanı'ndan sesleniyorum. Yedi değil yetmiş yedi sülalemi araştırmazsanız namertsiniz'' diye konuştu.

 

Çay üreticisinin sorunlarını bildiklerini belirten,CHPiktidarında bu sorunları mutlaka çözecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, kaçak çayı engelleyeceklerini, ÇAYKUR'u üreticinin kara gün dostu yapacaklarını söyledi.

 

CHP'nin hedefinin yalnızca halka hizmet olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan, biz siyasette zenginleşmeyeceğiz, siyasette zenginleşmek bize haram olsun. Biz havuzlu villalarda oturmayacağız, halkla yürüyeceğiz'' dedi.

 

Anayasa değişiklik paketinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin herhangi bir düzenleme olmamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında dokunulmazlıkların kalkacağını söyledi.

 

-''HABERAL'A SELAM GÖNDERİYORUZ''-

 

Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunmasına da değinerek, şöyle konuştu:

 

''Sizin bir hemşehriniz var, dünya çapında, adı Mehmet Haberal. Binlerce hayat kurtardı, binlerce kişiyi ameliyat etti, üniversite kurdu ve içeride. Kendisine bir tek soru bile terörle ilgili sorulmadı. Yazık günah değil mi bu insana? Yurt dışına mı kaçacak, başka yere mi kaçacak? Hayır. Buradan Rize Meydanı'ndan Haberal'a selam gönderiyoruz.''

 

AK Parti yöneticilerinin her zaman ''darbe edebiyatı yaptığını ve12 Eylül1980 darbesinin hesabını soracaklarını'' söylediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ancak uygulamalarının bu yönde olmadığını ileri sürdü.

 

12 Eylül 1980 darbesini yapanların yargılanmasına imkan tanıyan düzenlemenin TBMM'deAK Partimilletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''27 Nisan e-muhtırası'' sonrasındaki gelişmeleri de eleştirdi.

 

''27 Nisan e-muhtırasını'' yazdığını söyleyen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a emekli olduktan sonra zırhlı araç alınmasını veBakanlar Kurulukararıyla üstün hizmet madalyası verilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Şimdi ben soruyorum; muhtıra veren adama üstün hizmet madalyasını niye verdiniz? Size söz, bizi iktidar yapın darbecilerden hesap nasıl sorulurmuş görün'' diye konuştu.

 

CHP iktidarında yeni bir anayasa yapılacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında yapılan anayasaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bile ''evet'' oyu vereceğini söyledi.

 

Onurlu bir Türkiye isteyen herkesi CHP çatısı altında toplanmaya çağıran Kılıçdaroğlu, ''Siyasete yırtık ayakkabı ile girip mal varlığının hesabını veremeyenler kul hakkı yemekle suçlanırlar. Onları sizin vicdanınıza bırakıyorum'' dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Rize mitinginden önce, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of'da da esnaf ziyaretlerinde bulundu ve vatandaşlara hitap etti.

 

Rize'de bir çay bahçesine girerek ürün toplayan Kılıçdaroğlu, iki çeşit çay filizinden düşük kaliteli olanını göstererek, ''Bu Ali Bayramoğlu'nun çayı'' dedi. Kılıçdaroğlu, diğer filizin ise gerçek ve kaliteli çay olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri gülüşmelerle karşılandı.

 

Etiketler :