Avusturalya işi zora soktu 1-1

Avusturalya işi zora soktu 1-1

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Gana ile Avustralya karşı karşıya geldi

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Gana ile Avustralya karşı karşıya geldi. Rustenburg'daki 44 bin seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'nda oynanan ve İtalyan hakem üçlüsü Roberto Rosetti, Paolo Calcagno ve Stefano Ayroldi yönetiği karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Avustralya'nın golünü 11. dakikada Holman, Gana'nın golünü ise 25. dakikada penaltından Gyan Asamoah kaydetti.

Galatasaray forması giyen Avustralyalı futbolcu Harry Kewell 25. dakikada yaptırdığı penaltı sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ayrıca bir başka Avustralyalı futbolcu Craig Moore da cezalı duruma düştüğü için bir sonraki maçta forma giyemeyecek.

Bu beraberliğin ardından Gana puanını 4'e yükseltirken; Avustralya ilk puanını kazanmış oldu.

Grupta oynanacan son maçlarda Avustralya, 23 Haziran tarihinde Sırbitan ile karşılaşırken; Gana da Almanya ile mücadele edecek.

KİNGSON'DAN AVUSTRALYA'YA HEDİYE

Almanya maçında oynadığı kötü futboldan sonra Avustralya, Gana maçına iyi başladı ve erken öne geçmeyi de başardı. Karşılaşmanın 11. dakikasında Valeri'nin yerde kalması sonucunda hakem Roberto Rosetti serbest vuruş kararı verdi. Topun başına Kewell ve Bresciano geldi. Bresciano serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Gana kalecisi Kingson kolay bir şekilde kontrol edebileceği şutta meşin yuvarlağı elinden kaçırdı. Sonrasında Holman ceza sahası içinde topu tamamlayarak; Avustralya'yı 1-0 öne geçirdi. İngiltere kalecisi Robert Green ve Cezayir kalecisi Faouzi Chaouchi'den sonra Kingson'da hatalı gol yiyen kaleciler kervanına katılmış oldu.

KEWELL ATILDI VE PENALTI!

İlk yarının 25. dakikasında Jonathan Mensah'ın şutunu direk dibinde duran Harry Kewell çıkartı. Ancak maçın hakemi Rosetti bu pozisyonda Kewell topa eliyle müdahele ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kararının ardından da Kewell kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Gana'da penaltıyı kullanmak üzere topun başına gelen Gyan Asamoah topu ve kaleciyi ayrı köşelere yollayınca; maçta durum 1-1 oldu.



Sırbistan maçında da penaltıdan attığı golle rakibini 1-0 mağlup eden Gana, ikinci maçında, ikinci penaltı golünü kaydetmiş oldu.

Beraberlik golünden sonra Avustralya kendi yarı sahasına çekildi, Gana ise ikinci golü bulabilmek için ataklarını geliştirdi. Ancak ilk 45 dakikada başka gol olmayınca soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gidildi.

İkinci yarıda iki takım zaman zaman geliştirdikleri ataklarda net gol pozisyonlarına girdileri. Ancak Gana ve Avustralya forvetleri bu pozsiyonlarda başarılı olamadı. Mücadelenin ikinci yarısında takımlar gol üretemeyince; karşılaşma 0-0'lık beraberlikle sona erdi.





SPORX

Etiketler :