Ay, bugün yeryüzüne çok yaklaşacak

Ay, bugün yeryüzüne çok yaklaşacak

Bugün, Ay'ın yeryüzüne en yakın noktası, 356 bin 577 km. mesafede olacak. ABD'li bazı gökbilimciler, 'Süperay' olarak adlandırılan bu durumun depremleri, tsunamileri ve ani iklim değişikliklerini tetikleyebileceğini iddia ediyor.

Bugün (19 Mart Cumartesi günü), Ay'ın yeryüzüne en yakın noktası, 356 bin 577 km. mesafede olacak. ABD'li bazı gökbilimciler, "Süperay" olarak adlandırılan bu durumun depremleri, tsunamileri ve ani iklim değişikliklerini tetikleyebileceğini iddia ediyor.

Örnek olarak da Ay'ın Dünya'ya yaklaştığı 1955, 1974, 1992 ve 2005'te aşırı hava değişikliklerinin yaşanması ve 2005'teki Süperay'dan iki hafta önce Endonezya'da yüz binlerce kişinin öldüğü bir tsunaminin yaşanmış olması gösteriliyor. Türk uzmanlarsa bu iddialara şüpheyle yaklaşıyor.

Batılı bazı bilim adamları ise konuyla ilgili telaşlandıran bir açıklama yaptı: 19 Mart doğal felaketlerin günü olabilir. Ay’la Dünya arasındaki mesafenin gelecek hafta sonu, son 18 yılın en düşük seviyesine inecek olması, gökbilimcileri harekete geçirdi. 19 Mart’ta Ay’ın Dünya’ya en yakın noktasının 356 bin 577 km. uzaklıkta olması bekleniyor. Astropro.com’un da sahibi olan astrolog Richard Nolle, ‘Süperay’ olarak adlandırılan bu durumun depremleri, tsunamileri ve ani iklim değişikliklerini tetikleyebileceğini iddia ediyor. 19 Mart Cumartesi günü çeşitli doğal felaketlerin meydana gelebileceğini söyleyen Nolle, örnek olarak da Ay’ın Dünya’ya yaklaştığı 1955, 1974, 1992 ve 2005’te aşırı hava değişikliklerinin ve 2005’teki Süperay’dan iki hafta önce Endonezya’da yüz binlerce kişinin öldüğü tsunaminin yaşanmış olmasını gösteriyor.

Washington Üniversitesi’nden sismolog John Vidale de bu tarihte 19 Mart’ta dünyanın çeşitli bölgelerinde depremler olabileceğini söylüyor. Bu iddialara karşı çıkan bilimcilerse Ay’ın deprem gibi jeolojik olaylara yol açmayacağını ama şiddetli gelgitler görülebileceğini söylüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :