Ayasofya için referandum yapalım

Ayasofya için referandum yapalım

Cuma günü (bugün) Ayasofya’da ayin yapmak için Türkiye’ye gelecek olan Yunan asıllı Amerikalılara tepkiler yükseliyor...

Cuma günü (bugün) Ayasofya’da ayin yapmak için Türkiye’ye gelecek olan Yunan asıllı Amerikalılara tepkiler yükseliyor. Batılıların Ayasofya’yı kilise yapmak için her türlü girişimi yaptığını savunan Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan kimi zaman konser kimi zaman kültür gezisi adı altında bu tür faaliyetlerin yapıldığını söyledi.

Yazgan, Yunan asıllı bir grup Amerikan vatandaşının İslam Dini’nin en kutsal günü olan Cuma günü Ayasofya’da ayin yapmak için Türkiye’ye gelmesinin vatandaşımıza meydan okumak anlamına geldiğini belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
YAZGAN’DAN ANLAMLI TEKLİF
Ayasofya’nın yılardır kapalı olmasının yetmiş milyonu derinden yaraladığını kaydeden Yazgan, Ayasofya’yı hürriyetine kavuşturmak için referandum yapılması teklifinde bulundu. Yazgan, “Ayasofya İstanbul’un fethini simgeleyen tarihi bir semboldür. Fatih Sultan Mehmed Han’ın bu aziz millete en büyük hediyesidir. 600 yıl boyunca ibadete açık olan caminin sonradan müzeye dönüştürülmesi milletimizi derinden yaralamıştır. Bugün 12 Eylül ile hesaplaşmak ve daha özgür bir ortamda yaşamak için milletimiz sandık başına giderek referandumda “evet” demiştir. Aynı şekilde Ayasofya için de referandum yapılmalıdır. Herkes Ayasofya’nın ibadete açılmasını istiyor, ancak kimse adım atmıyor. Bu kör düğümü açmanın yolu referandumdur. Millete gidelim ve Ayasofya’nın camii olarak açılmasını mı yoksa böyle kapalı kalmasını mı istediklerini soralım. Eminin bu millet Ayasofya’nın bir an önce eski ihtişamlı günlerine dönerek camii olarak yeniden ibadete açılmasına ‘Evet’ diyecektir” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK KOMUTANIN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN”
Ayasofya’nın kapalı olduğu her an Fatih Sultan Mehmet’in mezarında rahat uyumadığına ve kemiklerinin sızladığına inandığını belirten Yazgan, Ayasofya’nın garipliğine son vermenin bu milletin Fatih’e olan vefa borcunu ödemesi anlamına geleceğini de kaydetti. Yazgan, “Fatih Sultan Mehmed Ayasofya’yı fethin sembolü olarak kıyamete kadar camii olarak kalmasını bizlere emanet ve vasiyet etmiştir. Bu ülkeyi bize yurt yapan o büyük komutanın emanetinin bugün kilitli ve zincire vurulmuş olması bizleri derinden yaralamaktadır. Artık bu ayrılık son bulmalı. Fatih’in mezarda kemiklerini sızlatmamak için Ayasofya’nın en kısa sürede ibadete açılmasını istiyoruz. Ayasofya’nın kapalı olduğu her gün işkence, yeniden ibadete açıldığı gün ise bayram olacaktır” diye konuştu.

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT-

Etiketler :