Ayasofya önünde protesto ettiler

Ayasofya önünde protesto ettiler

BBP ve Alperen Ocakları üyesi bir grup, Yunan kökenli Amerikalılardan oluşan yaklaşık 250 kişinin Ayasofya'da dini ayin yapılması talebini protesto etti.

 

Ayasofya Müzesi'nin önünde toplanan grup adına açıklama yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, ayin için gelecek kişilerin çok manidar bir dönemde bu girişimde bulunduklarını söyledi.

Karacan, Kültür ve Turizm Bakanlığını eleştirerek, ''cemaati olmamasına rağmen Van Akdamar Kilisesi'nin devlet imkanlarıyla restore edilip ayine izin verilmesi, ören yeri statüsündeki Sümela Manastırı'nda ayine müsaade edilmesi ve Türk milleti için birçok kutsal değerin bulunduğu Topkapı Sarayı'ndaki konserde şarap içilmesi Ayasofya'da ayin talebinde bulunan grubu cesaretlendirip pervasızlaştırmıştır'' dedi.

Ayasofya'da ayin yapılmasınıistemediklerini vurgulayan Karacan, ''Ayasofya 76 yıl ibadete kapatılmış olsa bile bizim nazarımızda bir camidir. Bu bizi son derece rahatsız eder, biz de buna müsaade etmeyiz. Eğer illa ayin yapılacaksa Fener Rum Patrikhanesi'ne gidebilirler'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, bir süre burada bekledikten sonra dağıldı.

Etiketler :