Aybaba'dan yıldızlara gözdağı!

Aybaba'dan yıldızlara gözdağı!

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Samet Aybaba, LigTV'ye yeni görevi ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Samet Aybaba, yayıncı kuruluş LigTV'nin canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Kulüpten ayrı kaldığı 24 yıl içerisinde kalbinin siyah beyazlı takımla attığını söyleyen Aybaba, yeni hedefleri ve kulübün güncemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak Beşiktaş taraftarının içinin rahat olmasını söyledi...

İşte Aybaba'nın açıklamalarından satırbaşları:

- "Kader birliği ettiğimiz bir sürü arkadaşlarımızın hatıraları var bu tesislerde. Beşiktaş'ın dışında kaldım ama kalbim hep onlarla birlikteydi. Eski günler mutlu keyifli günlerdi. Biz takımdaştık. Beşikteş'ın o dönemki başarısının arkasında birliktelik vardı. Herkeste tartışmalar oluyor ama biz sonrasında sarılmayı biliyorduk. "

- "3-4 gün hiç dışarı çıkmadan tesislerde kalacağım. Burda birçok şeyi değiştirmek istiyoruz. İnsanların futbola bakışını değiştireceğiz. İnsanlardan daha çok verim alabilmek için bir sürü değişiklik yapacağız."

- "Hiçbir şekilde korkmuyorum. Beşiktaş benim takımım. Futbolculuğumuzda farklı şeyler yaşayarak hizmet veriyorduk ama artık belli bir bilgi birikime ulaştık. Bunları yaşayarak öğrendim. Beşiktaş camiası da hiç merak etmesin. Camia içinde zaman zaman sürtüşmeler oluyor, ama sonuçta biz Beşiktaş'lıyız, önce önemli olan Beşiktaş'tır."

"YARDIMCILARIMA KARAR VERECEĞİM"

- "Yarın sabahtan itibaren oturup planlamaya başlayacağız. Elimizde birikmiş yabancı oyuncular var. Zaman biraz gecikti ama kulüp içinde başka şeyler çıktı. Yönetici arkadaşların 'karşılaşmayız' dediği sorunlar ortaya çıktı. 3-4 gün burdan hiç çıkmayacağız. Öncelikli olarak kadroyu oluşturacağız."

- "Yardımcılarımın kimler olduğuna da karar vereceğim. Fizyoterapistler, sağlık ekipleri var. Kaleci antrenörüyle beraber 3 tane yardımcım olacak. 6-7 kişilik bir çekirdek kadro yapacağız Perşembe gününe kadar."

- Hazırlık maçı programı yapmamız gerek. Yurtdışında bir kamp yapacağız. İkinci kamp döneminde 5 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz."

"TAKIMA KATKI SAĞLAYAMAYANI SAHAYA ÇIKARMAYIZ"

- "Kafamızda planladığımız bazı oyuncuların gitmesi ve kalması yönünde. Kulübümüz olağanüstü durum yaşıyor. Bazı oyuncuları çok istediğimiz halde feda etmek zorunda kalabiliriz. Teknik anlamda idari yapılanmayı desteklemek istiyoruz. Biz bu işi başaracaksak hep birlikte düşünerek yapalım diye düşüneceğiz. Fazla lüks düşünecek bir durumda değiliz şu anda. Biz onları desteklemezsek yönetimin bu çalışmaları etkisiz kalır. Başarmak için bazı oyunculara ihtiyacımız var tabii ki. Onun için bu çalışma sürecinde tüm bunları değerlendireceğiz."

- "Beşiktaş'ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Belli alınan ücretler ve bir de katkısı var. Bir oyuncu aldığı paranın karşılığını veremiyorsa bunu tartışmaya gerek bile yok. Bir takımdaşlık vardır. Tayfur Havutçu ve Carvalhal kulübeye oturtturamadı diyorsunuz, biz takıma fayda vermeyen adamı sahaya çıkarmayız."

- "Kaliteli 3-4 yabancı oyuncu ve sevgiyle bu yarışın içine gireceğiz. 20 yaşında genç oyuncu olmaz. İyi ve kaliteli oyuncu 17 yaşında oynar. Önünüzde bi takım çalışması vardır. Ama altyapımızın da sıkıntıları var bunları çözmeliyiz. Beşiktaş'ın eski tarihine yönelik altyapısından çıkan bir takım yaratacağız."

TRANSFER ÇALIŞMALARI

- "Biz zirveye oynayan bir takım olacağız. Bu heyecanı içimizde tüketmemeliyiz. Herkesi rahatsız edeceğiz, 'bu sen değilsin daha iyi olmalısın' diyeceğiz. Bir oyuncudan ne kadar verim alabilirsek o kadar iyi. İnanılmaz bir taraftarımız var ama takım olamazsanız dünyanın en iyi oyuncularını getirseniz de başarılı olamazsınız."

- "2 tane genç oyuncu var alacağımız. Brezilya'dan izlediğimiz oyuncular var. 3-4 gün planlamanın sonunda ne çıkacağını henüz bilmiyoruz. Ben bir çalışma yaptım zaten. Mukavelesi devam eden oyuncuyla yollarımızı ayrımamız gerekir ve yapamazsak o zaman B planı yapmamız gerekecek. Çok enteresan bir çizgideyiz. 1 yıldır sürekli yurtdışında maçlar izledim."

- "Biz koşan, mücadele eden, forması için her şeyini sahaya yansıtan karakterli oyunculardan kurulu bir takım yaratmak istiyoruz. Bunun için savaşmayan kim varsa isim şöhret önemli değil biletini keseriz. Ama başka takımlar da var ama biz böyle bir takımı Beşiktaş seyircisine izlettirmeyi taahhüt ediyoruz. Zaman içinde taraftar da bize katılacaktır."

SÖZLEŞMEYİ İMZALADIKTAN SONRA İLK KİME GİTTİ?

- "Çok üzüldüğüm zamanlar oldu. Evlatlarım 'niye baba?' diye soruyorlardı. Herkes görev alırken benim bu zamana kadar kulüp dışında kalmam yordu. Ama son 10 yılda çok büyük burukluklar oldu. Kızım dün gece heyecandan uyuyamamış. Bu kez de göreve gelmeseydim herhalde bir daha olmazdı zaten."

- "Mukavelemde ne para yazdığını bile bilmiyorum. Bu takım benim her şeyim diyeceksin sonra da para pazarlığı yapacaksın, bunlar doğru değil. Parayı hiç konuşmadık. Borsaya bildirilmesi gereken rakam var onu gördüm sadece, bunlar ayrıntı. Atatürk'ün bir lafı var 'Konu vatansa gerisi teferruattır' diye bizim için de 'Konu Beşiktaş'sa gerisi teferruattır""

- "Anlaşmadan sonra ilk kızımın yanına gittim. Sonra da Süleyman Seba'ya gittim duasını aldım, bazı nasihatlarda bulundu. Süleyman Ağabey ile bizim farklı bir diyaloğumuz var. O da bana tecrübelerini aktardı. Durumu çok iyi, o da mutlu oldu."

"TAKIMA 4-3-1-2 SİSTEMİNİ OYNATMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

- "Beşiktaş büyük takımdır kendi sistemini uygular, sadece oyuncular değişir. Türkiye Ligi'nde Beşiktaş hiçbir takımı düşünmeden kendi sistemiyle çıkar oynar. Daha agresif futbol oynamayı düşünüyoruz. Bütün bunları koşullarımıza göre ayarlayacağız. Koşullar yetmezse bunu zamana yayacağız. Bu kadroya 4-3-1-2 sistemi oynatmaya çalışacağız."

- "Başkanımız artık teknik konularla uğraşmak zorunda kalmayacak. Kalecilerle ilgili çalışmamız olacak. Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyip transfer olacak mı, gidecekler, gelecekler, Rüştü'yle ilgili birçok şeyi açıklayacağız. Elimizdeki yabancı oyuncu sayısını azaltacağız. Ve bunun açığıyla futbolcu transferleri yapmayı hedefliyoruz."

- "Altyapıdaki oyuncu tiplerini soracağız, sosyal anlamda yapılması gerekenleri konuşacağız. Futbolcuları sadece oyuncu olarak değil insan olarak değerlendireceğiz. Genç oyuncularla birlikte 25-26 kişilik bir kadro kurmayı düşünüyoruz."

"CEBİMİZDEKİ PARAYI, PARASINI GEÇ ALANLARLA PAYLAŞACAĞIZ"

- "Cebimizdeki onlara vereceğiz, onlar bize verecek öyle yaşayacağız. Burada 5-10 personel arkadaş parasını almadan duruyorsa biz paramızı alıyorsak orda adaletsiz vardır. Ben o parayı alamam. Böyle düşünüp, hedeflememiz lazım. Yoksa son yıllarda yaşanan kopmalar olur. Burası bizim mabedimiz, buraya hiçkimse randevu almadan, bizimle iletişim kurmadan giremeyecak. Burasıyla ilgili aldığım bilgiler var yol geçen hanı gibi. Biz böyle bir takım olmayacağız, sistemi ve prensipleri olan bir ekip haline geleceğiz. Bunun için zamana ihtiyacımız var ama bir şekilde başlayacağız."

- "Futbolcu arkadaşlarım da insan, hepsi bir değer, kalite. Onlarla kulübün durumu ile de konuşucaz. Kulübün eğer bir sorunlu dönemi varsa içindeki oyuncu rahatsız olmalı. 'Benim kulübüm bu durumdayken paramı bankaya yatırmadılar' diye kapris yapmamalı. Eğer 10 bin euro alıyorsa maç başına, şampiyon olunursa 20 bin euro yapalım tarzında bir sistem de yapabiliriz."

- "Rakiplerimiz hazır takımlar, moral motivasyonları üst düzeyde, biz biraz daha onların gerisinde kaldık. Biz daha çok takımdaşlığı ön plana çıkararak onlarla yarışmak istiyoruz. Oyuncuların hepsinin buna inanması lazım. Takım kaptanı yabancı olmaz. O sorumluluğu taşıyabilecek, doğru mesajlar verecek, her şeyi düzgün yapan bir takım kaptanı olacak. Yaşı ve duruşu da buna uygun olacak. Bir sürü değer aşağıya indi."

"YÖNETİMDEN TEK İSTEĞİM..."

- "Benim yönetimden tek istediğim vardı uzun vadeli çalışmak. Başkanın isteği doğrultusunda bunun yaymak."

- "Beşiktaş'ın son yıllarında harcanan paralar ve başarısızlıklar insanların gözünü açtık. Kaptanlık bir değerdir. Bir kere doğru mesajlar verecek ve örnek olacaktır. Kaptan takım menfaatlerinde en önde, isteklerinde en arkada olacak. Ben 4 yıldan fazla kalıp antrenörlüğü burada bırakmayı düşünüyorum."

- "Taraftarlarımız hiç merak etmesin. Burada Beşiktaş'ın değerlerini ve sorunlarının ne olduğunu bilen, bütün imkansızlar içinde ne yapması gerektiğini bilen bir ekip olacak. Rahat olsunlar, ben bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.